Parktan hırsızlık suçlamasına 8 yıl 9 ay hapis

- Ankara'da iki parktaki güvenlik kameralarının kayıt cihazlarını çaldığı gerekçesiyle yargılanan sanık, "kamu hizmetine tahsis edilen eşya hakkında hırsızlık" ve "kamu malına zarar vermek" suçlarından 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Parktan hırsızlık suçlamasına 8 yıl 9 ay hapis

ANKARA (AA) - Ankara'da iki parktaki güvenlik kameralarının kayıt cihazlarını çaldığı gerekçesiyle yargılanan sanığa, 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Ankara Batı 2. Asliye Ceza Mahkemesince, Demokrasi Parkı ile Şehitler Parkı'nda, vatandaşın güvenliği için Sincan Belediyesince yerleştirilen kameraların kayıt cihazlarının 22 Ekim 2014'te çalınmasına ilişkin Serkan B'nin yargılandığı ve belediyenin müdahil olduğu davada karar verildi.

Kararda, sanığın, Şehitler Parkı'ndaki kamera kayıt cihazının kabininin kilidini kırdığı, kabloları da kestikten sonra kayıt cihazını aldığı belirtildi. Serkan B'nin, aynı şekilde Demokrasi Parkı'ndaki kamera kayıt cihazını da çaldığı aktarılan kararda, sanığın bu cihazları daha sonra Konya Sokağında sattığı ifade edildi.

Sanık Serkan B, "geceleyin kamu hizmetine tahsis edilen eşya hakkında hırsızlık" suçundan 6 yıl 9 ay, "kamu malına zarar vermek" suçundan 2 yıl olmak üzere 8 yıl 9 ay hapse çarptırıldı.

Sanığın, parktaki güvenlik kameralarının kayıt cihazını çalarken, önlem olarak yerleştirilen diğer kameralara takıldığı, Sincan Belediyesinin kayıtları polisle paylaştığı, kimliğinin kısa sürede belirlenerek, sanığa ulaşıldığı öğrenildi.

Yorumlar