Parkinson hastalarından dünya rekoru denemesi

Dünya Parkinson Günü, parkinson hastalarını bir araya getirdi. 329 parkinson hastası dünya rekoru denemesi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Parkinson hastalarından dünya rekoru denemesi

Dünya Parkinson Günü, 329 parkinson hastasını biraraya getirdi. Beyin pili ameliyatı olmuş 329 hasta 'Guinness Dünya Rekoru' denemesi için İstanbul'da bir araya geldi.

Yurtiçinden ve yurtdışından 329 hasta 'Guinness Dünya Rekoru' denemesi için İstanbul'da bir araya geldi. Beyin Pili Hastaları Derneği, Anadolu Ateşi ve Medipol Eğitim Sağlık Grubu'nın farkındalık oluşturmak amacı ile organize ettiği etkinlikte, Türkiye'de tıp alanında Guinness Dünya Rekoru hedefleniyor. 'Beyin Pili Takılı Parkinson Hastası Guinness Dünya Denemesi' ile ilgiler bilgiler hazırlanıp değerlendirilmesi için Guinness'in Londra'daki merkezine gönderileceği bildirildi. Gülben Ergen de konuk sanatçı olarak organizasyonda yer aldı.

''Her yıl 100 bin kişiden 17 kişi bu hastalığa ekleniyor'' 

Parkinson hastalığı hakkında bilgi veren Medipol Mega Üniversite Hastanesinden Dr. Ali Zırh, ''Parkinson hastalığı, beyinde dopamin adını verdiğimiz bir maddenin eksilmesiyle giden, genelde ileri yaşlarda ortaya çıkan, hareketlerde yavaşlama, tutukluk, küçük adımlarla öne eğik yürüme, yüz hatlarında donukluk ve eğer varsa para sayar tarza titremeyle ortaya çıkan bir hastalık. Genelde ileri yaşlarda ortaya çıkıyor. 62-65 yaş üzerinde toplumda her 300 kişiden birinde görülen bir hastalık. Her yıl 100 bin kişiden 17 kişi bu hastalığa ekleniyor'' diye konuştu.

Parkinson Nedir? Belirtileri nelerdir?

Parkinson hastalığı “motor sistem hastalıklar” adı verilen gruba ait, dopamin üreten beyin hücrelerinin kaybıyla ortaya çıkan bir hastalıktır.

Parkinson hastalığında vücudun hareketlerine ve kişinin ruh haline etki eden önemli bir kimyasal olan dopamin üretimi durur. Dopamin miktarı azaldıkça Parkinson hastalığının neden olduğu belirtiler baş gösterir.

Hastalığın belirtileri kişiden kişiye göre değişebilir ve ilk belirtiler fark edilemeyecek kadar hafif olabilir. Başlangıç aşamasındaki belirtiler genellikle vücudun tek tarafını etkiler ve zaman ilerledikçe her iki tarafa birden yayılır.

Parkinson Hastalığı Tedavisi

Henüz Parkinson için kesin bir tedavi yöntemi bulunmamakla birlikte hastalığın yol açtığı sorunlar kontrol altında tutulabilir ve kişinin normal hayatına devam etmesi sağlanabilir.

Yorumlar