Park yasağına uymayan araçlar artık çekilmeyecek

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile park yasağı kuralı ihlali yapan araçların trafik düzenini etkilemediği hallerde çekilmemesi sadece park yasağı cezası yazılması talimatı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Park yasağına uymayan araçlar artık çekilmeyecek

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valilik, emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığına gönderilen genelge ile birlikte park yasağına uymayan araçlar artık çekilmeyecek.

Park yasağı ile ilgili bir genelde yayımlayan İçişleri Bakanlığı, trafik düzenini etkilemediği hallerde araçların parka çekilmemesi, bu araçlara ceza yazılması talimatını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla 81 ilin valilik, emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığına gönderilen genelgeye göre, park yasağı kuralı ihlali yapan araçlara trafik düzenini etkilemediği hallerde sadece park yasağı cezası yazılacak.

Genelgeye göre park halindeki araçlar şu hallerde çekilebilecek:

- Belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay gibi yolcu taşıtlarının duraklarına 15 metre mesafede bulunan araçlar,

- Yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş ve çıkışlarına 5 metre mesafede bulunan araçlar,

- Usulüne uygun olarak park etmiş araçların ikinci sıra yanına, kavşak içlerine ve kavşaklara, tünel girişlerine, köprü girişleri ve üzerine, yangın musluklarının bulunduğu yerlere 5 metre mesafe mesafede bulunan araçlar,

- Engelliler için ayrılmış park yerlerine park etmiş araçlar ile trafik düzeni ve genel güvenlik bakımından tehlike oluşturacak şekilde bulunan araçlar ekipler tarafından çekilebilecek.

Yorumlar