Paris'teki saldırıda ölenler kim?

Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'nin de bulunduğu sokakta düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin kimlikleri belli oldu. Peki, Paris'teki saldırıda ölenler kim?

Google Haberlere Abone ol
Paris'teki saldırıda ölenler kim?

Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi ve Türk vatandaşlarına ait işletmelerin bulunduğu sokakta silahlı saldırı düzenlendi. 69 yaşındaki bir Fransız tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda ölenlerin kimlikleri belli oldu. Peki, Paris'teki saldırıda ölenler kim?

Fransa'nın başkenti Paris'in 10'uncu bölgesindeki Enghien sokağında bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 3 kişi ölürken yaralanan 5 kişiden 2'sinin de yoğun bakımda olduğu belirtildi. Bir görgü tanığı, sokakta 7-8 el silah sesi duyulduğunu ve büyük bir panik yaşandığını anlattı.

Saldırganın kültür merkezinden çıktıktan sonra Kürtlere ait Awesta isimli bir restorana ve bir berber salonuna saldırdığı, şarjör değiştirmeye çalışırken berber salonunda çalışanlar tarafından etkisiz hale getirildiği aktarıldı. Polis kaynakları da 69 yaşındaki saldırganın gözaltına alındığını bildirdi. Saldırganın geçen sene Paris'te göçmenlere saldırı düzenlemesi nedeniyle yargılandığı, 11 gün önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Saldırganın demir yollarından emekli Fransız vatandaşı bir kondüktör olduğu aktarılırken BFM TV, saldırganın bir yıl önce bir göçmen kampına da saldırı düzenlediği bilgisini paylaştı. 10'uncu bölgenin belediye başkanı Alexandra Cordebard da "Saldırı Kürt Toplum Merkezi'nde ve merkezinin karşısındaki bir restoran ile bir kuaförde meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden üç kişiden birinin Kürt şarkıcı Mîr Perwer olduğu belirlendi. Saldırıda öldürülen diğer kişilerin ise Emine Kara (Evin Goyi) ve derneğe ziyarete giden Abdullah Kızıl olduğu öğrenildi.

 

Yorumlar