Para-tekvandoda hedef Avrupa şampiyonluğu

- Para-Tekvando Milli Takımı Teknik Direktörü İlhan Aşkın: - "Hem kadınlar hem de erkeklerde takım halinde Avrupa şampiyonluğunu hedefliyoruz" - "Para-tekvandoda önemli mesafe katettik. Diğer ülkeler işin ciddiyetine yeni varıyor" - Milli sporcu Gamze Gürdal: - "Üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olmak istiyorum" - Avrupa üçüncüsü para-tekvandocu Fatih Çelik: - "Altın madalya zamanı geldi. Hedefim bu kez Avrupa şampiyonu olmak"

Google Haberlere Abone ol
Para-tekvandoda hedef Avrupa şampiyonluğu


ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Milli para-tekvandocular, kadınlar ve erkeklerde takım halinde Avrupa şampiyonluğunu hedefliyor.

Para-Tekvando Milli Takımı, 10 Haziran Pazar günü Bulgaristan'ın Filibe kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarını tamamladı.

Milli takım teknik direktörü İlhan Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Asya Açık Para-Tekvando Şampiyonası'nın ardından ara vermeden çalışmalara başladıklarını belirten Aşkın, "Artık Avrupa Şampiyonası'na hazırız. Hem kadınlar hem de erkeklerde takım halinde Avrupa şampiyonluğunu hedefliyoruz. Genel klasmanda zirvede yer almak istiyoruz." dedi.

Aşkın, Türkiye'nin para-tekvandoda söz sahibi ülkeler arasında yer aldığına işaret ederek, "Asya Açık Şampiyonası'nı kadınlarda ilk sırada tamamladık. Son Avrupa ve dünya şampiyonasında da kadınlarda birinci, erkeklerde ikinci olduk. Bulgaristan'da 19 erkek ve 7 kadın sporcumuz madalya mücadelesi verecek. Madalyaların büyük bir kısmına yine talibiz." diye konuştu.

Türkiye'de 2009'dan itibaren para-tekvandonun yapıldığını anlatan Aşkın, şöyle devam etti:

"Para-tekvandoda önemli mesafe katettik. Diğer ülkeler işin ciddiyetine yeni varıyor. Federasyon başkanımız Metin Şahin bize bu konuda sınırsız destek veriyor. 2019 Dünya Şampiyonası Türkiye'de yapılacak. Bu bizim için büyük bir avantaj. Ev sahibi avantajını iyi kullanırsak, 2019 bitmeden çoğu sıklette olimpiyatlara katılmayı garantilemiş oluruz."

Aşkın, asıl hedeflerinin 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları olduğunu vurgulayarak, "Para-tekvando ilk kez paralimpik oyunlarında yer alacak. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Müsabakalar 6 sıklette yapılacak. 3-4 sıklette derece bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


- Tarihe geçmek istiyor


Son Avrupa şampiyonu milli para-tekvandocu Gamze Gürdal ise unvanını korumak istediğini belirtti.

Bir arkadaşının yönlendirmesiyle 3 yıl önce para-tekvandoya başlayan ve kısa zamanda önemli aşama kateden Gamze, "Sadece spor yapma düşüncesiyle başlamıştım. Müsabakalara katılmak, madalya kazanmak gibi bir hedefim yoktu. Zamanla yapabildiğimi gördükçe üzerinde durmaya başladım. Şimdi olimpiyatları hedefliyorum." diye konuştu.

Zihinse Engelliler Öğretmenliği Bölümü'nü bitiren 22 yaşındaki milli sporcu, "Son Avrupa şampiyonuyum. Dünya üçüncülüğüm var. Üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olmak istiyorum. Şampiyon unvanımı korumaya çalışacağım. Kadınlarda da takım halinde son Avrupa şampiyonuyuz. Yine favoriyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Gamze, para-tekvandonun ilk kez paralimpik oyunlarında yer alacağını hatırlatarak, "Hepimiz ilk olarak tarihe geçmek istiyoruz. Olimpiyat şampiyonu olarak tarihe geçmek en büyük hedefim." yorumunu yaptı.


- Jackie Chan'dan esinlenerek tekvandoya başladı


Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'ndaki madalya umutlarından Fatih Çelik de Bulgaristan'da kürsünün zirvesine çıkmayı amaçladığını söyledi.

Fatih, dünya ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğü derecelerinin bulunduğunu dile getirerek, "Altın madalya zamanı geldi. Hedefim bu kez Avrupa şampiyonu olmak. Takım halinde de şampiyonluğu hedefliyoruz." dedi.

Jackie Chan ve Jet Li'nin filmlerinden etkilenerek tekvandoya başladığını anlatan Fatih, 9 yıldır aralıksız bu sporu yaptığını ifade etti.

Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu'nu bitirdiğini ve bu yıl atanmayı beklediğini belirten para-tekvandocu, sporun hayatına kattıklarıyla ilgili şunları kaydetti:

"Spor sosyalleşmemi sağladı. Eskiden ev ve okul dışında bir hayatım yoktu. Şimdi antrenmanlar, kamplar, yurt dışı programları. Hayatımda ilk kez uçağa bindim, yurt dışına çıktım. Üniversitemi millilikle kazandım. Kısmetse öğretmen olacağım."


Yorumlar