Para-tekvandoculardan 4 madalya

- Türkiye Para-Tekvando Milli Takımı, Asya Açık Para-Tekvando Şampiyonası'nda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı

Google Haberlere Abone ol
Para-tekvandoculardan 4 madalya


İSTANBUL (AA) - Türkiye Para-Tekvando Milli Takımı, Asya Açık Para-Tekvando Şampiyonası'nı 4 madalya ile tamamladı.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Vietnam'ın Ho Chi Minh kentinde düzenlenen ve 26 ülkeden 110 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Türkiye'yi 5'i erkek ve 4'ü kadın olmak üzere 9 sporcu temsil etti.

Milli sporcular, şampiyonayı 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı. Kadınlar K44 58 kiloda Gamze Gürdal altın, K44 49 kiloda Meryem Betül Çavdar gümüş madalya elde ederken, erkekler K44 61 kiloda Alican Özcan ile K44 75 kiloda Fatih Çelik bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye, şampiyonayı kadınlarda paralimpik kategoride ilk sırada tamamlamayı başardı. Milli sporcular kazandıkları madalyaların yanı sıra 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılım yolunda önemli puanlar elde etti.


- Başkan Şahin'den kutlama


Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Asya Açık Para-Tekvando Şampiyonası'nda mücadele eden milli takım kafilesini kutladı.

Başkan Şahin, kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Para-tekvando, 2020 yılında ilk kez Paralimpik Oyunlar içinde yer alacak. Biz de buraya katılım ve ülkemize madalya kazandırma yolunda çalışıyoruz. Sporcularımızı kendi kıta şampiyonalarımızın yanı sıra diğer kıtaların şampiyonalarına da sokarak hem tecrübe hem puan kazanmalarını sağlıyoruz. Engelli tekvandocularımız da onlara verdiğimiz emeğin karşılığını veriyorlar. Vietnam'da mücadele eden sporcularımızı ve teknik ekibimizi kutluyorum."


Yorumlar