Papa'dan Ayasofya açıklaması

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa, Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Papa'dan Ayasofya açıklaması

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco, Ayasofya'nın müzeden camiye döndürülme kararı hakkında "derin acı duyduğunu" söyledi. St. Peter Meydanı'nda Pazar ayininde bir konuşma yapan Papa, "Düşüncelerim İstanbul'a gidiyor. Ayasofya'yı düşünüyorum ve çok acı çekiyorum" ifadelerini kullandı.

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştay'ın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz" dedi.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco, Ayasofya'nın müzeden camiye döndürülme kararı hakkında açıklama yaptı.

Reuters'ın aktardığına göre Papa, Ayasofya kararına ilişkin "derin acı duyduğunu" söyledi. St. Peter Meydanı'nda Pazar ayininde bir konuşma yapan Papa, "Düşüncelerim İstanbul'a gidiyor. Ayasofya'yı düşünüyorum ve çok acı çekiyorum" ifadelerini kullandı.

FETÖ AYASOFYA'NIN AÇILMASINDAN RAHATSIZ

Öte yandan, "Haçlıların ülkenizi işgal etmesi tehlikeli değildir" diyen terörist Gülen'in elemanı ve FETÖ/PDY soruşturmasının firari sanığı Bülent Keneş, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine tamamen karşı olduğunu söyleyerek zihniyetini bir kez daha belli etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda skandal ifadelere yer veren Keneş, "Benim görüşüm net: Müze bir ara formüldü. İlla bir ibadet yerine dönüştürülmesi gerekiyorsa kiliseye dönüştürülmeliydi ve hak yerini bulmalıydı. Kimin yaptığından bağımsız olarak camiye dönüştürülmesine tamamen karşıyım! Gasp edilmiş mekanda ibadet olmaz! Kanaatim bu..." dedi.

PİYANİST FAZIL SAY DA RAHATSIZ

Ayasofya’nın müze statüsünün düşürülmesi ve cami olarak ibadete açılmasına karar verilmesinin ardından açıklama yapan Piyanist Fazıl Say, “Bakın, Yunanistan’da, İspanya’da camilerin yakılıp yıkılmasından veya kiliseye çevrilmesinden bunun yanlışlığından bahsetmişsiniz, haklısınız, bunlar olmuştur tarihte, ama biz onların yanlışlarına yeni bir ‘yanlış’ ile cevap vermeli miyiz? Bu nedir, ‘intikam’ mı alıyoruz? ‘Dünya mirası’, koruması, müze olarak kalması felsefi olarak doğru olandı” dedi.

YUNAN BAKANDAN SKANDAL ÖNERİ

Yunanistan Tarım Bakanı Makis Voridis, Ayasofya’nın ibadete açılmasına misilleme olarak Selanik’teki Atatürk Müzesi’nin (Atatürk’ün doğduğu ev) ‘Pontus Rum ya da Helenizm soykırımı müzesine’ dönüştürülmesi önerisini destekledi. Yunan Mega televizyonuna konuşan Voridis, Türkiye’yi kastederek, “Hem Yunanistan hem de uluslararası toplumun bir cevap vermesi gerekir” dedi.

İSTANBUL VALİSİNDEN ANLAMLI AYASOFYA PAYLAŞIMI

 

Yorumlar

Gülay Aydın Ayasofya'nın ibadete açılması na vesile olan sayın cumhurbaşkanımız dan RABBİM razı olsun