Palu Ailesi hapiste de rahat durmamış

Palu Ailesi'nin damadı olan ve yaşanan her şeyin baş sorumlusu sayılan Tuncer Ustael, çocuklarını koruma altına alan 3 memuru ölümle tehdit etmiş.

Google Haberlere Abone ol
Palu Ailesi hapiste de rahat durmamış

11 yıl önce ortadan kaybolan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan Meryem Tanhal ile kızı Melike Tahnal'ı öldürmekle suçlanan Palu Ailesi'nin damadı Tuncer Ustael hakkında, 3 kadın memurunu ölümle tehdit ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Kamuoyunda Palu Ailesi olarak bilinen ailenin damadı olan ve aile içinde yaşanan iğrenç olayların baş sorumlusu sayılan Tuncer Ustael hakkında 3 kadın memuru tehdit ettiği gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası istendi İlk duruşmaya çıkan Ustael, suçlamaları kabul etmedi.

KADIN MEMURLARA İKİ GÜN MÜHLET VERMİŞ

Palu Ailesi davası olarak bilinen olaylar zincirinde halen yargılanan ve mahkemeleri devam eden sanıklardan Tuncer Ustael, hakkında yeni bir dava açıldı. Aileyi hipnotize ederek dediklerini yaptıran Ustael'in işlediği suçlar nedeniyle tutuklanmasının ardından 2 çocuğu koruma altına alındı. Cezaevinde rahat durmayan Ustael Tuncer Ustael, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Kocaeli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nü arayarak, "İki gün içinde çocuklarımı teslim etmediğiniz takdirde K., S. ve G.'yi elimdeki silahla vuracağım" diyerek, tehdit ettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine kadın memurlar S.P.Ş., G.U. ve K.T., Tuncer Ustael'in gıyaplarında tehditte bulunduğunu, bu tehdit sözlerinin koruma alınan çocuklarının kurumda kalmalarını engellemek amacına yönelik olduğunu, görevlerini yaptırmamak için direnme suçunu oluşturduğunu belirterek, Tuncer Ustael hakkında dava açtı.

KABUL ETMEDİ

Ustael'in tehdit ettiği kadın memurların şikayetinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Tuncer Ustael'in ifadesi alındı. İlk duruşmasında her şeyi inkar eden Ustael, çocuklarının düzenlenen raporlarla ellerinden alındığını, kuruma olan tepkisini agresif bir şekilde dile getirmiş olabileceğini, ancak tehdit içerikli söz söylemediğini öne sürerek,suçlamaları kabul etmedi. Ustael hakkında 'görevi yaptırmamak için direnme' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kocaeli 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bu suçtan hakim karşısına çıkan Tuncer Ustael, çocuklarının teslim edilmemesi durumunda görevlileri öldüreceği yönündeki sözlerinin sorulması üzerine, böyle bir ifadede bulunmadığını, çocuklarının isteği dışında koruma altına alındığını söyledi.

Duruşma ertelendi.

Yorumlar