Palu ailesi hakkında yeni gelişme

Türkiye'nin gündemine oturan Palu ailesi davasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Son dakika haberine göre, Palu ailesi hakkında yürütülen soruşturmada iddianame hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol
Palu ailesi hakkında yeni gelişme

SonHaberler | Haber Merkezi

Türkiye'nin yakından takip ettiği ve ortaya çıktığı günden beri kan kan donduran gelişmeler yaşanan Palu ailesi hakkında iddianame hazırlandı. Mahkeme Palu ailesi hakkında ortaya atılan delileri kamu davası için yeterli gördü. Palu ailesinin damadı olan ve yaşanan vaheşetin baş sorumlusu olarak görülen Tuncer Ustael hakkında, "Tasarlayarak ve canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürmek suçlarından iddianame hazırlandı.

Geçtiğimiz aylarda Müge Anlı'nın programına kayıp kızlarını bulmak için çıkan Hava Palu'nun ve ailenin diğer fertlerinin verdiği ifadeler Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Bütün deliller kayıp kızlarını aramak için çıkan ailenin aslında kayıp kızlarının ölümünden haberi olduğunu ortaya koymuştu. Bunun üzerine harekete geçen emniyet yetkilileri ve savcılık Palu ailesi ve damat Tuncer Ustaeli gözaltına almıştı. Aile bireylerinden İsa Palu, Hava Palu, Ayşe Palu, Fatih Palu, Emine Ustael ve Tuncer Ustael gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Baba Harun Palu ise serbest bırakılmıştı.

DELİLLER YETERLİ GÖRÜLDÜ

Palu ailesi hakkında Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanması sonrası aile hakkında hazırlanan fezleke Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Başsavcılık yapılan inceleme neticesinde ortaya konulan delillerin kamu davası açmaya yeterli olduğuna kanaat getirerek şüpheliler hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede ise şok suçlamalar yer aldı.

"CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRMEK"

Palu ailesinin damadı olan Tuncer Ustael hakkında hazırlanan iddianamede kan donduran suçlamalar yer aldı. Ustael hakkında "Meryem Tahnal'ı Kocaeli Körfez ilçesinde 20 Aralık 2008 tarihinde Tasarlayarak Canavarca Hisle, Eziyet Çektirerek Öldürmek, Meryem'e ait Banka veya Kredi Kartını İzinsiz Kullanmak, Kişinin Ölmesinden Yararlanarak Cep Telefonunu Hırsızlamak, Cebir Kullanarak Birden Fazla Kişi ile Meryem'i Hürriyetinden Yoksun Kılmak" suçlamalar iddianamede yer aldı.

"İSA PALU YARDIM ETTİ"

Ailenin en büyük oğlu İsa Palu hakkında hazırlanan iddianamede ise kardeşi Meryel Tahnal'ı "Tasarlayarak Canavarca Hisle, Eziyet Çektirerek Öldürmek suçuna yardım, Meryem'e ait Banka veya Kredi Kartını İzinsiz Kullanmak, Cebir Kullanarak Birden Fazla Kişi ile Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılmak" suçlarından iddianame hazırlandı.

Şüpheliler Hava Palu, Ayşe Palu, Emine Ustael ve suç tarihinde yaşı küçük Suça Sürüklenen Çocuk Fatih Palu hakkında Meryem Tahnal'ın Tuncer tarafından Tasarlayarak Canavarca Hisle, Eziyet Çektirerek Öldürme suçuna yardım ve Cebir Kullanarak Birden Fazla Kişi ile Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçlarından cezalandırılmaları talebi ile Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açıldı.

Yorumlar