Palu ailesi davasında yeni gelişme

Bir dönem Türkiye'nin gündemine oturan Palu ailesinde yeni bir gelişme yaşandı. Meryem Tahnal'ın öldürülmesinin ardından gözaltına alınan daha sonra tutuklanan 6 kişi Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Palu ailesi davasında yeni gelişme

Kocaeli'de 11 yıl önce aniden ortadan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan kızlarını bulmak için televizyona çıkan Palu ailesinin Meryem Tahnal'ı işkencelerle öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

Aileyi büyü ile korkutarak sindiren Tuncer Ustael'in işkence ettiği ileri sürülen Meryem Tahnal'ın cesedi bir türlü bulunamazken 6 kişi Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün duruşmaya çıktı.

"Acı çektirerek kasten öldürme ve öldürmeye iştirak" suçlarından yargılanan Tuncer Ustael, eşi Emine Ustael, anne Hava ve kardeşler İsa, Ayşe ve Fatih Palu için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

RECEP TAYYİP TAHNAL'IN İFADESİ OKUNDU

Kocaeli'de görülen duruşmada, maktul Meryem Tahnal'ın oğlu tanık Recep Tayyip Tahnal'ın daha önce emniyette alınan ifadelerinin mahkemeye gönderildiği belirtildi. Duruşma sırasında ifadesi okunan Tayyip Tahnal, eniştesi Tuncer Ustael'in annesi Meryem'i darbettiğini anlatarak, "Sanıkların hepsinin psikolojisi bozuktu. Annemin vefatından sonra onlardan şiddet gördüm. Daha sonra evden kaçtım. Çocuk Esirgeme Kurumuna sığındım ve orada büyüdüm." ifadesini kullandı.

Tanık Ş.K. de Tuncer Ustael'in kiracısı olduğunu belirterek, "3-4 ay oturdum Tuncer apartmanı satmak istediğini, benim müşteri bulup bulamayacağımı sordu. Ben de araştırmalarım sonucunda Bekir A.'yla Tuncer'i tanıştırdım. Tuncer apartmanı Bekir'e verdi. Karşılığında Didim'de daire, Karasu'da 6 dönüm elma bahçesi ve 70-80 bin lira para aldı. Ben apartman sahibi olarak Tuncer'i biliyordum. Diğer sanıklarla ilişkim olmadı. Tuncer, İstanbul'da oturduğunu Kocaeli'de oturmayacağını söyledi" diye konuştu.

Yorumlar