Pakistan'da Uluslararası İş Konferansı ve Fuarı

- Temiz enerji, otomotiv, telekomünikasyon, tekstil, inşaat ve gıda sektöründe faaliyet gösteren 150 firmanın yer aldığı etkinliğe, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şener ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik de katıldı

Google Haberlere Abone ol
Pakistan'da Uluslararası İş Konferansı ve Fuarı

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'ın Lahor kentinde düzenlenen Uluslararası İş Konferansı ve Fuarı (IBCE), Türkiye ve dünyadan yatırımcıları bir araya getirdi.

Pakistan Teknoloji ve İşletme Üniversitesi organizatörlüğünde temiz enerji, otomotiv, telekomünikasyon, tekstil, inşaat ve gıda sektöründe faaliyet gösteren 15 ülkeden 150 firmanın katıldığı IBCE, 2 gün sürdü.

Türkiye'den, Türk Hava Yolları (THY), Albayrak ile Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) stantlarının da yer aldığı etkinliğe, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik de katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şener, yaptığı açıklamada, Pakistan ve Türkiye arasındaki yakın ilişkilere değinerek, iki ülkenin sadece sanayi değil, birçok alanda iş birliğini artırmasının önemli olduğunu vurguladı.

Şener, bazı menfaatlere dayanan ilişkilerin uzun süreli olmayacağını, dostluk ve güven üzerinden yürütülecek ilişkilerin ise kalıcı olacağını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik de üretimde kalite, üst düzey sunum, ithalat ve girişimciliğin önemine işaret ederek, Türkiye'de üniversite-sanayi iş birliği sonucu özel sektörün daha fazla üretmeye başladığını, devletin de Ar-Ge için destek verdiğini anlattı.

Çelik, ülkelerin kalkınmasının devlet yöneticilerinin teşviki ve iş adamlarının daha fazla üretimi ile gerçekleşeceğini de vurguladı.


Yorumlar