Pakistan'da muhalif lider yolsuzluk davasında beraat etti

- Pakistan Adalet Hareketi Partisi lideri Han, Anayasa Mahkemesinde hakkında açılan yolsuzluk davasında aklandı

Google Haberlere Abone ol
Pakistan'da muhalif lider yolsuzluk davasında beraat etti

ANKARA (AA) - Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri İmran Han, Anayasa Mahkemesinde hakkında görülen yolsuzluk davasında beraat etti.

Pakistan Anayasa Mahkemesi, ülkenin siyasi geleceğini yakından ilgilendiren davayı bugün karara bağladı. Muhalefetin önemli isimlerinden Han, hakkında off shore (kıyı bankacılığı) şirket sahibi olmak, bazı taşınmazlarını Yüksek Seçim Kuruluna bildirmemek ve partisinin yabancılar tarafından finanse edildiği suçlamasıyla siyasetten men edilmesi için yargılandığı davada aklandı.

Mahkeme, İmran Han'ı, off shore şirketi sahibi olmak ve eksik mal beyanı suçlamalarından aklarken, Han'ın partisi PTI'ın yabancılar tarafından finanse edildiği iddiasının araştırılması için dosyayı Yüksek Seçim Kuruluna gönderdi.

PTI'ın Genel Sekreteri Cihangir Tarin ise sahibi olduğu şirkette bazı usulsüzlükler yaptığı gerekçesiyle ömür boyu siyasetten men edildi.

Pakistan Müslüman Birliği-Navaz (PML-N) partisi üyesi Hanif Abbasi, PTI lideri İmran Han ve parti sekreteri Tarin'e off shore şirketi sahibi olmak, eksik mal beyanı ve partinin yabancılar tarafından finanse edildiği iddialarıyla siyaset yasağı getirilmesi için kasım ayı başında Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Pakistan'ın eski Başbakanı ve PML-N parti lideri Navaz Şerif, aile üyelerinden bazılarının Panama belgeleriyle ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına karıştığı gerekçesiyle temmuz ayında Anayasa Mahkemesi tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.


Yorumlar