Pakistan ordusundan Pervez Müşerref muhtırası

Pakistan ordusu, Eski Cumhurbaşkanı ve eski Genelkurmay Başkanı Pervez Müşerref hakkında verilen idam kararına karşı muhtıra yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan ordusundan Pervez Müşerref muhtırası

Pakistan, Eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref hakkında verilen idam kararıyla çalkalanıyor. Dünyanın da yakından takip ettiği davada bugün Müşerref hakkında idam kararı açıklanmıştı. İdam kararına en sert tepki Pakistan ordusundan geldi. Ordu tarafından hükümete ve yargıya verilen muhtırada, Müşerref için verilen idam kararına karşı çıkıldı.

Pakistan ordusu tarafından yapılan açıklamada Pervez Müşerref'e verilen idam kararının kabul edilemez olduğu belirtilerek, Müşerref'in ülkesi ve vatanı için çekinmeden savaşan bir cumhurbaşkanı olduğu belirtildi.

İşte Pakistan ordusu tarafından yayınlanan o muhtıra:

"Verilen karar Pakistan Silahlı Kuvvetleri tarafından büyük bir acı ve ıstırap ile karşılanmıştır. 40 yıldan uzun süredir ülkesine hizmet eden ve ülkesinin savunması için savaşan eski ordu komutanı, Genelkurmay Başkanı ve Pakistan Cumhurbaşkanı vatan haini olamaz. Gerçek bir hukuki süreç gerçekleşmemiştir. Özel yetkili mahkeme yasası ve kendini savunma hakkı ihlal edilmiştir. Dava çok hızlı bir şekilde karara bağlanmıştır. Pakistan ordusu, Pakistan İslam Cumhuriyeti Anayasasına uygun bir karar verilmesini beklemektedir" 

Yorumlar