Ozon Yağı nedir, ne işe yarar

Ozon yağı genellikle halk arasında mikropları yok eden, kötü kokuları bırakmayan bir yağ olarak bilinir. Peki ozon yağı nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir? İşte ozon yağı ile ilgili merak edilenler

Google Haberlere Abone ol
Ozon Yağı nedir, ne işe yarar

Ozon yağı genellikle halk arasında mikropları yok eden, kötü kokuları bırakmayan bir yağ olarak bilinir. Ozon yağı oksijene dönüştüğü için doğaldır ve herhangi bir yan etkisi yoktur. Ozon en etkili oksidan özelliği taşımaktadır ve bu yüzden kuvvetli bir mikrop ve bakteri öldürücü olduğundan çevre dostu olarak bilinir.

Ozon Yağı

Ozon gazı ile birleştirilmiş zeytinyağı ile deri üzerine yapılan masaj sayesinde sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak mümkündür. Ozon gazını zeytinyağın içerisine enjekte edilerek zeytinyağını koyulaştırır ve ağartır. Ozon yağı özellikle ciltte oluşan yanıkların tedavisin de etkili olduğu görülmüştür ve dokuları gençleştirme özelliğinden dolayı etkisi kanıtlanmıştır.

Ozon yağı uygulanan bölgelerde hücrelerin ölmesini ve kan dolaşımını hızlandırmasını sağlar. Yüzde kırışmayı önler, göz torbalarının azalmasını sağlar ve selülit tedavisinde çok etkili olduğu görülmüştür.

Ozon yağı vücuda masaj yoluyla uygulanır ve etkisi kısa sürede görülür. Ozon yağı uygulandığı bölgelerde masaj yapılarak vücuda yedirildiği için kan dolaşımını artırır. Ozon yağının belli bir kullanma süresi yoktur. Bilim adamlarının araştırmalarına göre ozon yağı 17 yıl kalıcı olduğuna dair ispatlanmıştır. Ozon yağını buzdolabın da yada soğutucuda bekletilmesi önerilir.

Ozon yağını selülit olan bölgeye sürerken hafif hareketlerle bastırmadan bölgeye masaj yaparak emilinceye kadar uygulayın.  Sabah ve akşam olmak üzere yüzünüzü yıkadıktan sonra ozon yağını dairesel hareketlerle yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Ozon yağı kan dolaşımın arttırdığı için gün içinde zararlı toksinleri atmanızda bire bir çözümdür. Ayaklarda oluşan mantarları önlemek için özellikle sürekli ayakta çalışmak zorunda olan insanlar için ayak mantarına bire birdir. Ozon yağını avcunuza döktükten sonra ayaklarınız her yerine masaj yaparak sürün. 1 hafta sonra faydasını görmeye başlayacaksınız. Vücudunuzda yada cildinizde yara varsa ozon yağını sabah ve akşam masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ozon yağının en büyük etkisi kanamalı ve açık yaralarda tedavi edici özelliği bilim adamları tarafından ispatlanmıştır. Saçınızda oluşan kepeklenme varsa temiz saça ozon yağını sürerek saç derilerine masaj yapın ve sıcak bir havluyla saçınızı kapatarak yaklaşık 1 saat bekletin. Haftada 1 kez uygulayın. Bebeğinizde pişik varsa ozon yağıyla masaj yaparak pişik olan yere sürün. Pişik acısını ve yanmasını durdurur. Pişik iyileşene kadar günde 2 kez uygulayın. Hemoroid sorununuz varsa eğer ozon yağı ile masaj yaparak sabah akşam bölgeye sürün. Ozon yağının ispatlanmış bir yan etkisi yoktur.

Yorumlar