Kurt neden 8 çizer kurtların sonsuzluk işareti çizmesinin anlamı nedir?

Kurt neden 8 çizer; Özgürlüğü kısıtlanan yalnız kurt bulunduğu bahçenin içinde sekiz rakamı şeklinde bir çizgi üzerinde gün boyunca dolanıp duruyor. Görüntüler sosyal medyada infiale neden oldu. Herkes, "Kurt neden 8 çizer" sorusunun cevabını arıyor. Uzmanlardan aldığımız destekle cevabı bulduk.

Kurdun 8 veya sonsuzluk işareti çizmesi hayranlıkla takip ediliyor. Çin'de bir hayvanat bahçesinde çekilen görüntüler izleyenlerin yüreğini burkuyor. Yalnız başına yaşayan bir kurdun 8 harfini çizmesi veya bazıları tarafından sonsuzluk işareti olarak algılanan şekli çizmesi hayretle karşılanıyor. Peki, Kurt neden 8 çizer?

KURT NEDEN 8 ÇİZER?

Doğasından ve çevresinden koparılarak özgürlüğü elinden alınan bir kurt dört duvar arasında yalnızlığa terk edilmiş. Özgürlüğü elinden alınan kurdun bahçe içinde 8 şeklinde bir çizgi üzerinde gün boyunca dolanıp durması ise görenlerin yüreğini burkuyor.

kurt neden 8 çizer
Kurt esaret altındayken 8 çizer

 

NEDENLERİ NEDİR, UZMANLAR NE DİYOR?

Uzmanlara göre, kurtların bu tür davranışları göstermesi tamamen psikolojik bir durumdur. Kurtlar, sıkışık veya uyaransız bir ortamda yaşadıklarında tekrarlayan, amaçsız hareketler sergileyebilirler. Bu, çemberler içinde dönme, aynı yolu defalarca takip etme veya kendi kendine zarar verme eğilimi olarak ortaya çıkar.

Kurt neden 8 çizer
Kurt esaret altında 8 çizer

 

Hayvanat bahçelerindeki hayvanların yaşam alanları doğal habitatlarına kıyasla oldukça sınırlıdır. Bu durum, özellikle geniş alanlarda dolaşmaya alışkın olan kurtlar gibi bazı hayvanlar için stres ve anksiyeteye neden olur.

Kurtlar sosyal hayvanlardır ve sürü halinde yaşamaya meyillidirler. Yalnız bir kurt, sosyal etkileşim eksikliğinden dolayı stres yaşayabilir ve bu da tekrarlayan hareketler şeklinde kendini gösterir.

Hayvanat bahçelerindeki hayvanlar genellikle doğal ortamlarında bulacakları çeşitlilik ve uyarılardan yoksundur. Bu durum, özellikle zeki ve aktif hayvanlar için sıkılma ve stereotipik davranışlara yol açar.

Sürekli aynı hareketi tekrarlaması, hayvanın zihinsel veya fiziksel sağlığıyla ilgili sorunlar yaşamaya başladığını gösterir.

Kaynak: Sonhaberler.com