Özgürcan Çoban kimdir, nereli, kimin oğlu, annesi babası kim, kaç yaşında? Biyografisi

Özgürcan Çoban, Kanal D'de yayınlanan "Şarkılar Bizi Söyler" programının bu akşamki konukları arasındaydı. Peki, Özgürcan Çoban kimdir, nereli, kimin oğlu, annesi babası kim?

Google Haberlere Abone ol
Özgürcan Çoban kimdir, nereli, kimin oğlu, annesi

Özgürcan Çoban kimdir, nereli, kimin oğlu, annesi babası kim, aslen nereli, memleketi neresi, arkıları nelerdir, albümleri veya şu ana kadar yaptığı çalışmalar nelerdir? Kanal D'de yayınlanan "Şarkılar Bizi Söyler Yılbaşı Özel" programının bu akşamki özel konuklarından biri de Özgürcün Çoban oldu. Çoban şarkılarıyla yeni yıla girerken eğlenceli anlar yaşattı. Peki, Özgürcan Çoban kimdir, nereli, kimin oğlu, annesi babası kim?

ÖZGÜRCAN ÇOBAN KİMDİR?

Özgürcan Çoban bir kez daha 3 Aralık 2022 tarihli "Şarkılar Bizi Söyler" programının konuklarından biri oldu. Şarkılarıyla programa renk katan Çoban ile birlikte Haluk Levent ve Melek Mosso da programa katılmıştı. İşte Çoban'ın biyografisi:

Özgürcan Çoban 14 Kasım 1994 tarihinde Kırşehir'de dünyaya geldi. Özgürcan Çoban henüz 6 yaşındayken müzikle tanıştı. Henüz lise yıllarında TRT Müzik kanalındaki programlarda yer almaya başladı. 

Özgürcan Çoban kimdir, nereli, kimin oğlu, annesi babası kim, şarkıları nelerdir, albümleri veya şu ana kadar yaptığı çalışmalar nelerdir?
Özgürcan Çoban kimdir, nereli, kimin oğlu, annesi babası kim, şarkıları nelerdir, albümleri veya şu ana kadar yaptığı çalışmalar nelerdir?

 

TRT tarafından düzenlenen ses yarışmasında birinci oldu. 

Birincilik sonrasında "Sözleşmeli Ses Sanatçısı" olarak göreve başladı.

Sanatçı Kırşehir'de doğdu.6 yaşında ‘Özgür Can Müzik Evinde’ müziğe ilk adımlarını attı. Lise eğitimini sürdürürken Trt Müzik programlarında vokal ses

2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü öğrencisi olarak akademik hayatına başlayan Özgür Can İTÜ TMDK'da Erol Parlak, Can Etili ve Zara’dan nazariyat, şan ve repertuar dersleri aldı.

Sanatçı, Sahne-beden, jest ve mimik eğitimini tiyatro ve sinema sanatçısı Ziya Kürküt’ den aldı.

Neşet Ertaş'ın da sahne aldığı İTÜ Bağlama Günleri'nde halk müziğinin usta sanatçılarıyla aynı sahnede performans sergiledi.

Emel Sayın, Zara, Kenan Doğulu, Nükhet Duru, gibi sanatçılara vokal olarak eşlik etti.

Çok sayıda enstrüman çalabilen güçlü yorumu ve sesiyle Özgür Can Çoban ‘’Kral Türkiye Müzik Ödülleri Neşet Ertaş Altın Bağlama Ödülleri’’nde ”En İyi Genç Yetenek" olarak gösterildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü'nden Yüksek Onur Derecesi ile Mezun oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Performans Anasanat Dalı Çalgı - Ses Yüksek Lisans Programını Birincilik ile kazandı.

11.Astana Müzik Festivaline özel davet ile ülkemizden katılan tek sanatçı olarak Astana Opera Salonunda performans sergiledi.

Özgürcan Çoban, 1 Mart 2019’ da ilk solo albümü ''Yaralandım'' Kasım 2019'da ise 2.albümü ''Sana Dair''i ve Nisan 2020' de ''Bir Ayrılık Bir Yoksulluk Bir Ölüm'' single çalışmasını yayınladı.

Aynı yıl içerisinde ''Altın Kelebek Ödülleri '' '' En İyi Halk Müziği Erkek'' sanatçı olarak gösterildi. 2020 İstanbul Kültür Üniversitesi Onur Ödülleri'n de Yılın En Beğenilen Halk Müziği Sanatçısı ödülünü aldı.

2020 Temmuz ayında Özgürcan çoban Ft. Zara ' Gel Hayalim 'single çalışmasını yayınladı. Show Tv de yayınlanan 'Ramo' dizisinde 'Üryan Geldim' 'Bul Getir' 'Allı Turnam' eserlerini aranjörlüğünü de üstlenerek yorumladı.

Özgürcan Çoban son olarak Kanal D'de yayınlanan "Şarkılar Bizi Söyler Yılbaşı Özel" programına konuk olarak geceye damgasını vurmuştu.

Henüz evlenmediği bilinen Özgürcan Çoban'ın anne ve babasının adı da maalesef kamuoyunda bilinmiyor.


 

Yorumlar