Özgür Özel'den MB'deki değişime ilk yorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Manisa adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel'den MB'deki değişime ilk yorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'daki belediye başkan adayları tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, partisinin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Ferdi Zeybek olduğunu duyurdu.

Özel, konuşmasının başında, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'şeriatı savunan' açıklamalarına değindi. Erdoğan'ın bu açıklamalarını eleştirerek, hukukun önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Erdoğan'ın hayat pahalılığı, zamlar ve enflasyon karşısında suni bir gündem yaratma çabasına dikkat çekti ve bu tür gündemlerin peşine düşmeyeceklerini ifade etti.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI ERKAN'IN İSTİFASI

Özel, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa kararını da değerlendirdi. Beş yıl içinde beş farklı TCMB başkanının değiştiğini belirterek, bu durumun istikrarsızlığa işaret ettiğini söyledi. Erkan'ın genç ve eğitimli bir kadın olarak görevine devam etmesi gerektiğini ancak politik baskılar nedeniyle istifaya zorlandığını ifade etti.

YEREL SEÇİMLER VE PARTİ İÇİ DİNAMİKLER

Parti içindeki liste eleştirilerine de yanıt veren Özel, her yerde istediklerini yapamadıklarını ancak değişim ruhu ve inancıyla iktidara yürüyeceklerine dair söz verdiklerini aktardı. 31 Mart seçimlerinin, halkın iktidara bir uyarı niteliğinde olduğunu ve CHP'nin ittifak kurma çabalarına rağmen bazı partilerle anlaşma sağlayamadığını belirtti.

Yorumlar