Özgür Özel ne dedi?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamaları hem AK Parti hem MHP cephesinden sert tepkilerle karşılandı. Peki, Özgür Özel ne dedi, tepki çeken açıklamaları neydi? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel ne dedi?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamalarla AK Parti ve MHP cephesinden çok sert tepkiler aldı. Özel'in açıklamalarına her iki partinin yetkili isimlerinden sert tepkiler geldi. Peki, Özgür Özel ne dedi, Özgür Özel'in açıklamaları nelerdi? İşte detaylar:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın geçtiğimiz Cuma gün verdiği hutbede "eşcinsellik ve sapkınlıkla" ilgili İslam hükümlerini dile getirmesi bazı kesimlerde rahatsızlıklara neden olmuştu. Erbaş'a bazı kesimlerden tepki gelirken, bazı kesimler de Erbaş'ı sahiplenmişti. Erbaş'a en skandal tepki ise Ankara Barosu'ndan gelmişti. Ankara Barosu açıklamasında İslam dinine haraket eden ifadelere yer vermişti. Ankara Barosu'nun açıklamasından Erbaş'a destek daha da arttı. Erbaş'ı sahiplenenler arasında AK Parti ve MHP liderleri de bulunuyordu. Ancak CHP yönetiminden ise Erbaş'a saldıranları sahiplenen bir tavır geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel 29 Nisan 2020 Çarşamba günü TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken, Erbaş'ı sahiplenen AK Parti ve MHP'li yetkilileri de hedef aldı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Erbaş'ı sahiplenen açıklamasına değinen Özel, kutuplaşma siyasetini yükseltme niyeti olduğunu savundu. Bahçeli'nin açıklamasındaki "Hiç kimse de Müslüman mahallesinde salyangoz satma küstahlığına, bunu da aklama ve haklı çıkarma kütüklüğüne heves etmemelidir." ifadesine dikkati çeken Özel, "Sivas katliamının olduğu gün Sivas Hakikat Gazetesi bu manşetle çıktı. AK Parti ve MHP'ye çağrıda bulunuyoruz. Bu beyhude işlerle, sadece CHP'yi ve toplumun bir kesimini şeytanlaştırarak, kendinize iktidar devşirme hevesinden vazgeçin. Bu açıklama sebepsizce yapılmadı. Bu cümle özel seçilmiş cümledir. Bu cümle, bize Sivas katliamını, azmettirici slogan cümlesini ifade etmektedir." diye konuştu.

Özgür Özel, aynı açıklamasında devlet yönetimindeki bürokratlara seslenerek, "Saray rejiminin sonu geliyor" şeklinde darbe imasında bulunmuştu. Özel, "Saray rejiminin sonu geliyor. O son Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaların, bütün bu liyakatsizliklerin de sonunu getirecek. Herkes şunu bilsin. Bütün devlet memurları. Görevini devlet memuru gibi yapan devlet memurları. Hangi ülkeye hizmet ettiğini bilen çok değerli bürokratlar hiç korkmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gelir, saat gibi işlemeye başlar. O saatin en kıymetli çarkları da siz olursunuz. Eğer ki koltuğunuza liyakatla oturdunuz, devletinize sadakatla çalışıyorsanız." demişti.

Özgür Özel'in Bahçeli hakkında kullandığı bu ifadeler başta MHP'liler olmak üzere birçok kesimden tepki topladı.

Yorumlar