Özgür Gündem gazetesi çalışanlarına soruşturma

- "Terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazarı ve yayın danışmanı Aslı Erdoğan, "terör örgütü üyeliği"nden tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Özgür Gündem gazetesi çalışanlarına soruşturma

İSTANBUL (AA) - "Terör örgütü PKK propagandası yapıldığı ve örgütün yayın organı gibi hareket edildiği" iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazarı Aslı Erdoğan'ın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bir süre önce kapatılmasına karar verilen Özgür Gündem gazetesinin diğer çalışanlarıyla birlikte gözaltına alınan Aslı Erdoğan, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Savcılıkça ifadesi alınan Erdoğan, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Nöbetçi hakimlik, Erdoğan'ın, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanmasına hükmetti.

Gözaltına alınan şüphelilerden birisinin dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden savcılık talimatı sonrası serbest bırakıldığı, 2 şüphelinin gözaltı işlemlerinin sürdüğü ve haklarında gözaltı kararı olan ancak bulunamayan 5 şüphelinin ise yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

Soruşturma savcılığının talebini değerlendiren İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, 16 Ağustos'ta verdiği kararla, Özgür Gündem gazetesinin, "terör örgütü PKK propagandası yapıldığı ve örgütün yayın organı gibi hareket edildiği" gerekçeleriyle geçici olarak kapatılmasına karar vermişti.

Yorumlar