Özgüç Türkalp kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Özgüç Türkalp'in kim ve nereli olduğu merak edilirken, yönettiği maçlar nedeniyle şu ana kadar en çok tepki çekmesinin yanında Türkiye'de VAR konusunda en yetkin isim olması da dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Özgüç Türkalp kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Özgüç Türkalp biyografisi bu aralar en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Çünkü Galatasaray ile Sivasspor maçı sırasında verilen tartışmalı gol iptali kararının arkasındaki isim olarak biliniyor. Spor dünyasının üzerinde mutabık olduğu, "ofsayt olmamasına rağmen iptal edildi" düşüncesi nedeniyle Türkalp hakkında ağır yaptırımlar bekleniyor. Peki, Özgüç Türkalp kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

ÖZGÜÇ TÜRKALP KİMDİR?

Özgüç Türkalp 15 Şubat 1974 tarihinde dünyaya geldi. Spor Yazarı Erol Yaşar Türkalp'in oğludur. 48 yaşında olan Türkalp, Türkiye'de VAR konusunda en yetkin isimlerden biri olarak biliniyor.

TFF’nin internet sitesinde Özgüç Türkalp’in bu sezon görev aldığı çok sayıda karşılaşma olduğu dikkat çekiyor. Türkalp 10 haftada 20 kez VAR ve AVAR görevi almış. Bunlardan 12’sinde VAR 8’inde ise AVAR olarak bulunmuş. Öyle ki, 17-18-19 Ekim ve 6-7-8 Kasım tarihlerinde kendisine 1 haftada 3 maç üst üste görev verilmiş. İşin bir başka dikkat çekici yanı 20 görevin 5’inin Erzurumspor maçlarında olması. Bunlardan 4’ü iç saha maçında VAR, 1’i dış saha maçında AVAR görevleridir. 

Özgüç Türkalp kimdir, nerelidir, kaç yaşında
Özgüç Türkalp

 

Babası merhum Erol Yaşar Türkalp, duayen bir spor yazarıydı.

Özgüç, 10 Ekim 2010'da Aslı hanımla hayatını birleştirdi.

Geçen sezon Süper Lig'de maç yönetmedi.

1 Ekim 2005'teki meşhur Konya-F.Bahçe maçında Anelka'nın pozisyonu ile şöhretine şöhret katan Özgüç, aynı zamanda Ankara'da emlak brokerliği yapıyor.

SİVASSPOR'UN GOLÜNÜ İPTAL ETMESİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Hürriyet'ten Ayhan Turgut'un haberine göre; Tam 5 dakika 4 saniyeyi bulan değerlendirmenin ardından Özdamar ikna olmamasına rağmen Türkalp’in yorumunu doğru kabul edip golü iptal etti. Yaşanan bu skandalın sonucunda Özgüç Türkalp’in hakemlik kariyerinin bitirilmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

ÖZGÜÇ TÜRKALP HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Skorer'de yer alan habere göre; Galatasaray karşısında sahadan yenilgiyle ayrılan Sivasspor’da Ulvestad’ın attığı ancak geçersiz sayıldığı gol ortalığı karıştırdı. Golün neden iptal edildiği, futbol kamuoyunun birinci gündemi olurken, hedefte yer alan Merkez Hakem Kurulu da (MHK) yaşananlarla ilgili acil bir soruşturma başlattı.

Karşılaşmanın 50. dakikasında ev sahibi ekibin Ulvestad ile attığı golün VAR incelemesinden sonra iptal edilmesinin tartışmaları sürerken, MHK, hem orta hakem Erkan Özdamar hem de Özgüç Türkalp’ten ayrıntılı bir ek rapor istedi. Dün akşam saatlerine kadar yaşanan sessiz bekleyiş sonrasında Merkez Hakem Kurulu’nun harekete geçtiği öğrenildi.

Sivasspor- Galatasaray maçında haftaya damgasını vuran “gol iptali” ile ilgili pozisyonda fatura hakem Erkan Özdamar ile Video Asistan Hakemi Özgüç Türkalp’a çıktı. Merkez Hakem Kurulu’nun her iki hakemi de en az 4’er hafta dinlendireceği bildirildi.

ERKAN ÖZDAMAR'IN ALDIĞI NOT DA BELLİ OLDU

İki gözlemci Muhittin Boşat ve Mürvet Sezer’in, hakem Özdamar’a 7.4 notu verdiği öğrenildi. Bu değerlendirme sonucu, yeni yılda FIFA kokartı takacak olan Erkan Özdamar, uzunca bir süre Süper Lig’de maç yönetemeyecek. Hakemi pozisyonu izlemeye çağıran VAR’daki Özgüç Türkalp’in de asgari 4 hafta görev alamayacağı kaydedildi.


 

Yorumlar