Özelden nasıl aranır, özel numaradan arama nasıl yapılır

Özelden nasıl aranır, özel numara arama nasıl yapılır, sorularının yanıtı karşıdaki kişiyi ararken numarasının görünmemesini isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, gizli numara ile arama nasıl yapılır.

Google Haberlere Abone ol
Özelden nasıl aranır, özel numaradan arama nasıl yapılır

Karşıdaki kişiyi ararken numarasının görünmemesini isteyen vatandaşlar internet üzerinden özelden nasıl aranır, özel numara arama nasıl yapılır, kendi numaramı nasıl gizleyebilirim? gibi araştırmalar yapıyor. Peki, özel numaradan nasıl arama yapılır?

Vodafone, Türk Telekom, Bimcell, Pttcell ve Turkcell kullanıcıları gizli numaradan nasıl arama yapacağını merak ediyor.

GİZLİ NUMARADAN NASIL ARANIR?

Herhangi bir operatöre ait numarayı kullanmanız durumunda kullanmanız gereken adımlar aslında aynıdır. Bunun için farklı operatörlere farklı yöntemler yoktur. Pttcel, Türk Telekom, Bimcell, Vodafone veya Turkcell kullanıcısı olun hiç farketmez izleyeceğiniz adımlar hep aynıdır. Bunun için arayacağınız telefon numarasının önüne #31# koymanız yeterli olacaktır. Örnek kullanıl olarak #31#05001234567 şeklinde arayabilirsiniz.

Bu şekilde aramöa yaptığınız esnada arama yaptığınız kişi telefon ekranında "Özel numara" veya "Gizli Numara" ibarelerini görecek ve kendisini arayan numarayı veya kime ait olduğunu göremeyecektir. Ancak gizli numaradan arama yapabilmek için arayacağınız kişinin gizli arama özelliğini kapatmamış yani özel aramalara izin vermiş olması gerekmektedir.

TELEFON AYARLARINDAN DEĞİŞTİRMEK

Öte yandan kod kullanmadan telefon ayarlarından gizli arama özelliğini kullanmak isteyen vatandaşlar ise telefonlarının işletim sistemine göre hareket etmelidir. İOS kullanıcıları Ayarlar > Telefon > Numaramı Göster kısmına gelerek buradan numarasını gizleyebilir. Android kullanıcıları ise yine telefon menüsünden Ayarlar > Diğer Ayarlar > Arayan Kimliğimi Göster yönlerini takip ederek numarasını gizleyebilir.

Bu durumda arayan kişi sizin numaranızı görmeyecektir. Ancak işiniz bittikten sonra yine aynı adımları izleyerek numaranızı görünür hale getirmeniz gerekecektir. Aksi halde aradığınız herkes numaranızı göremeyecek ve bazı aradıklarınızda numaralarını gizli aramaya kapattığı için ulaşamayacaksınız.

Yorumlar