Özel şirketlere borcunu ödemeyen İBB'ye haciz şoku

İstanbul yollarını yıllardır asfaltlayan inşaat şirketi, üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen borcunu alamadığı için icra yoluna başvurdu. İBB'nin bazı bankalardaki hesapları bloke edildi.

Google Haberlere Abone ol
Özel şirketlere borcunu ödemeyen İBB'ye haciz şoku

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile MET-GÜN İnşaat Taahhüt ve Tic. AŞ arasında devam eden 'alacak tartışmasında' geçen hafta önemli bir gelişme yaşandı.
İBB’nin birçok asfalt ihalesini geçmiş dönemlerde kazanan MET-GÜN İnşaat’ın avukatları, alacağın tahsili için harekete geçti. Alınan ihtiyati haciz kararı, İBB’nin banka hesaplarının bulunduğu bankalara gönderildi.

Hürriyet'in haberine göre büyük bir bölümü bir bankada olan 565 milyon liraya haciz işlemi uygulandı ve söz konusu para şirket hesabına geçti. Paranın, yeniden başlanan bir metro projesi için alınan yurtdışı döviz kredisi olduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili İBB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul geneli asfalt yapım işine dair MET-GÜN yüklenici firma tarafından tamamı Ocak 2018 ile Mart 2019 döneminde yapılan asfalt işlerine ait önceki dönemde ödenmeyen borç bakiyeleri sebebiyle 2020 yılı içerisinde belediyemiz aleyhine ilamsız icra takipleri başlatılmıştır. Başlatılan icra takiplerine işlemiş faizler yönünden itiraz edilmiş olup anapara borcu yönünden takipler kesinleşmiş ve alacaklı şirketler tarafından üç ayrı icra dosyasından İcra İflas Kanunu 89/1. maddesi uyarınca haciz ihbarnameleri gönderilmiştir.

Birinci haciz ihbarnamesi gönderilen banka tarafından bu yöndeki tüm bilgilendirme ve uyarılarımıza rağmen Belediye Kanunu’nun 15. maddesi ile açıkça yasaklanmış olan 530 milyon TL’si proje karşılığı alınan döviz cinsinden paralarımızın bulunduğu hesaplarımızdan olmak üzere gene haczedilemez olan vergi, resim, harç gelirlerimizin ve şartlı bağışların da yer aldığı tüm hesaplarımıza haciz ve bloke işlemi uygulanmıştır.

Mahkemelerce henüz tedbir talebi açısından bir karar verilmeden bank tarafından haczi caiz olmayan proje kredilerinin bulunduğu döviz hesaplarında bulunan paralar Türk lirasına çevrilmek suretiyle cari hesabımıza virman yoluyla aktarılmış, şartlı bağışlar ile vergi, resim ve harç gelirlerimizin bulunduğu diğer hesaplardan da virman yoluyla aktarım yapılan cari hesabımızdan üç ayrı icra dosyasına yaklaşık 565 milyon TL aktarılmıştır."

Yorumlar

Zekeriya Her şey çok güzel olacak ve oldu da Erdoğan ve ekibi gitsinde ne olursa olsun diyenler işte istediğiniz oldu. şimdi her şey çok güzel mi oldu hiç ama hiç acımıyorum ama kurunun yanında yaşta yandı yanıyor bekleyin şurda 4 seneden az kaldı her şey çok güzel olacak... yazık yazık ki ne yazık