Özel Sağlık Sigortası koronavirüs tedavisini karşılıyor mu?

Özel Sağlık Sigortası bulunanların aklında son günlerde sıkça dolaşan sorulardan birisi de "Özel Sağlık Sigortaları koronavirüs tedavisini karşılıyor mu?" sorusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Özel Sağlık Sigortası koronayı karşılıyor mu?

Tüm dünya olarak koronavirüse karşı mücadele ettiğimiz bu günlerde, herkes tarafından cevabı en çok merak edilen sorulardan birisi de, "Özel sağlık sigortaları konovirüs tedavisini karşılıyor mu?" sorusu oluyor. Peki, durum nedir, sigorta şirketleri bu konuda ne diyor?

Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketleri koronavirüs tedavi giderlerini, Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında güvence altına alacağını açıkladı.

Sigortam.net üzerinden hizmet veren birçok özel sağlık sigortası şirketi koronavirüs tedavisini karşıladığını söylüyor

İşte koronavirüs tedavisi giderlerini, Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında güvence altına alacağını açıklayan sigorta şirketleri:

Türk Nippon Sigorta

Ak Sigorta

Allianz Sigorta

Axa Sigorta

Sompo Sigorta

Halk Sigorta

Mapfre Sigorta

Anadolu Sigorta

DEVLET HASTANELERİNDE TEDAVİ ÜCRETSİZ

Sağlık sigortası bulunan ya da bulunmayan herkes devlet hastanelerinde her türlü tedavi hakkına sahiptir. Sağlık Bakanlığı'na bağlı bütün kuruluşlarda, SSK'sı olan ya da olmayan herkes tedavi olabiliyor. SSK'sı olmayan Genel Sağlık Sigortası üzerinden tedavi olabiliyor.

Cüzi bir miktar ödenen Genel Sağlık Sigortası (GSS)'ndan tamamen ücretsiz faydalanmak da mümkün. Bunun için en yakın SSK şubesine giderek gelir testini yaptırmak gerekiyor. Gelir testinde durumunu net olarak bildirenler hiçbir ücret ödemeden sağlık sigortasından faydalanabiliyor. 

Türkiye'deki devlet sigortası kapsam açısından dünyanın hemen hemen hiçbir ülkesinde bulunmuyor. 

Örneğin ABD gibi ülkelerde devlet hiçbir şekilde vatandaşa sağlık sigortası yapmıyor. Bütün vatandaşlar kendi sigortalarını özel olarak yaptırmak zorundadır.

Yorumlar