Özel günlerde en çok t-shirt hediye ettik

İSTANBUL (AA) - Morhipo.com araştırmasına göre özel günlerde en çok tercih edilen giyim hediyesi t-shirt oldu. Morhipo.com, Türk insanının Babalar Günü ve...

Google Haberlere Abone ol
Özel günlerde en çok t-shirt hediye ettik

İSTANBUL (AA) - Morhipo.com araştırmasına göre özel günlerde en çok tercih edilen giyim hediyesi t-shirt oldu.

Morhipo.com, Türk insanının Babalar Günü ve diğer özel günlerdeki alışveriş alışkanlıklarını ortaya koyan araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırma, Anneler Günü, Babalar Günü ve Sevgililer Günü için yapılan alışverişlerin detayları ve Türkiye'de hediye alımı ile ilgili alışkanlıkları gözler önüne seriyor.

Morhipo.com'un Babalar Günü'ne özel oluşturduğu kategoride en çok alışveriş Karadeniz bölgesinden yapıldı. Bu bölgeden yapılan alışverişlerde kullanıcılar en fazla polo yaka t-shirt, klasik ayakkabı, gömlek, cüzdan, ev-yaşam ürünleri, mısır patlatma makineleri ve pikniklerde kullanılmak üzere mangal satın aldı.

Karadeniz'i Marmara izledi ve Marmara'da yapılan alışverişlerde ilk sırada spor ayakkabılar, şortlar ve eşofmanların da dahil olduğu sportif ürünler yer aldı. Babalar Günü'nde en çok alışverişin yapıldığı 3. bölge olan Ege'de çocuklar babaları için daha çok yaz tatilinde kullanabilecekleri mayo, şort, güneş gözlüğü ve güneş yağı gibi ürünleri tercih etti. Aynı şekilde Akdeniz bölgesinde de yazlık ürünler tercih edildi.

İç Anadolu'da ise çoğunlukla klasik gömlekler, klasik ayakkabı, cüzdan, kravat ve kemer satın alınırken, bu bölgede farklı olarak kahve makineleri de öne çıktı. Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde t-shirt, gömlek, cüzdan, kemer, takım elbise ve çorap gibi daha çok giyim üzerine hediye tercihlerinde bulunuldu.

Anneler Günü, Babalar Günü ve Sevgililer Günü için en fazla alınan giyim ürünü genellikle t-shirt oldu. Sevgililer Günü öncesi en çok tercih edilen erkek giyim ürünleri sırası ile t-shirt, kazak, gömlek; kadın giyim ürünleri gömlek, elbise ve kazak oldu. Anneler Günü'nde en çok tercih edilen kadın ürünleri ise elbise, bluz ve t-shirt; Babalar Günü'nde en çok tercih edilen erkek ürünleri t-shirt, gömlek, casual ayakkabı oldu.

Yorumlar