Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtımı

"Hiç kimse bedensel engeli dolayısıyla sosyal hayatın dışına itilemez. Başkaları sırtını dönse de biz engelli kardeşlerimizi asla yok sayamayız. Başkaları görmezden gelse de biz engellilerimizi ihmal edemeyiz"

Google Haberlere Abone ol
Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç kimse bedensel engeli dolayısıyla sosyal hayatın dışına itilemez. Başkaları sırtını dönse de biz engelli kardeşlerimizi asla yok sayamayız. Başkaları görmezden gelse de biz engellilerimizi ihmal edemeyiz." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Spor Aşkı Engel Tanımaz" Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bu güzel buluşmaya vesile oldukları için şahsı ve milleti adına teşekkür etti.

Salondakilerle birlikte tüm engelli vatandaşların Engelliler Haftası'nı tebrik eden Erdoğan, engellilerin hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla herkese örnek olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle son dönemde engellilerin sporun farklı branşlarında dünya çapında iftihar verici başarılara imza attıklarını anımsattı.

"HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMIYORUZ"

Salonda bulunan ve her biri birer cesaret timsali olan engellileri, mücadeleleri, gayretleri, emekleri için özellikle milleti adına tebrik eden Erdoğan, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Buradaki sporcu kardeşlerimizin şahsında, şanlı bayrağımızı her yerde gururla dalgalandıran tüm sporcularımıza ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi iletiyorum. Engelli kardeşlerimizin hayata dört elle sarılmalarından aldığımız ilhamla biz de Rabb'imizin hepimize birer emaneti olan engellilerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürebilmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz ve kaçınmayacağız. Her fırsatta ifade ettiğim gibi hangi kökene, inanca, kültüre, sosyal statüye sahip olursa olsun 85 milyonun her biri devletimizin nazarında eşittir. Gerek 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' buyuran kadim kültürümüz gerekse Anayasamızda yerini alan sosyal devlet ilkemiz bize adil olmayı, eşit davranmayı, insanlar arasında ayrım yapmamayı emretmektedir."

Erdoğan, siyaset ve devlet anlayışlarında hiç kimsenin insani vasıflarından, doğuştan gelen özelliklerinden dolayı ötekileştirilemeyeceğini dile getirdi.

Hiç kimsenin etnik kimliğinden, mezhebinden, fikrinden hele hele dış görünüşünden dolayı ayrımcılığa maruz bırakılamayacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hiç kimse bedensel engeli dolayısıyla sosyal hayatın dışına itilemez. Başkaları sırtını dönse de biz engelli kardeşlerimizi asla yok sayamayız. Başkaları görmezden gelse de biz engellilerimizi ihmal edemeyiz. Bilhassa da engelli vatandaşlarımızın cehalet, bilgisizlik, imkansızlık gibi sebeplerle iki duvar arasına hapsedilmesine tahammül gösteremeyiz. Vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. İnsanlığımızın tamamının imkanlardan ve fırsatlardan eşit derecede faydalanmasını sağlamak da bizlerin temel görevidir. Bu hassasiyetle 85 milyonun tüm fertleri gibi engelli kardeşlerimizin de hiçbir sorun, sıkıntı yaşamadan eşit bireyler olarak hayata katılımlarına büyük önem veriyoruz."

- 81 İLDE 500 ÖZEL EĞİTİM OKULUNA 27 BİN 259 SPOR MALZEMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği bu anlamlı programın, engellilerin önündeki maniaları temizleme iradelerinin en güzel örneklerinden birini oluşturduğunu ifade etti.

"Spor Aşkı Engel Tanımaz" diyerek Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 81 ilde 500 özel eğitim okuluna farklı engel gruplarının kullanımına sunmak üzere üretilen 27 bin 259 adet spor malzemesinin yola çıkacağını söyleyen Erdoğan, içinde spor malzemelerinin olduğu tırları hep beraber ülkenin dört bir köşesine uğurlayacaklarını vurguladı.

Böylece Hakkari'den Edirne'ye Artvin'den Hatay'a, 81 vilayetteki binlerce engelli öğrenciyi spor yapma imkanına kavuşturacaklarını dile getiren Erdoğan, "Spor Aşkı Engel Tanımaz Projesi ile ayrıca eğitimde fırsat eşitliğini her alanda tesis etme hedefimize de bir adım daha yaklaşmış oluyoruz. Engelli kardeşlerimizin de bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek spor başta olmak üzere hayatın her alanında bizleri gururlandıracak başarılara imza atacaklarına inanıyorum. Bunu Tokyo'da gördük, inşallah şimdi Paris'te de göreceğiz." diye konuştu.

Salondaki sporculardan Paris'te başarı için söz alan Erdoğan, "İnşallah Tokyo'dan sonra Paris'ten bambaşka, dolu dolu zaferlerle döneceğiz." sözlerini sarf etti.

Erdoğan, konuşmasını bölerek, kendisini sevdiğini söyleyen engelli bir sporcuya, "Ben de seni seviyorum." karşılığını verdi.

Sporun insan ve toplum sağlığı kadar özellikle engelli vatandaşların hayata aktif katılımlarını sağlayan çok önemli bir faaliyet alanı olduğunu belirten Erdoğan, "Bilimsel çalışmalar, sporun engelli bireyler üzerinde fiziki ve psikolojik bakımdan olumlu etkilerinin olduğunu ispat ediyor. Ancak Türkiye'de çok uzun yıllar engelli kardeşlerimiz ihmal edilmiş ya da ön yargıların, kalıplaşmış düşüncelerin kurbanı olmuşlardır. Engellilerimize gerekli imkanlar sunulmadığı gibi sürekli 'yapamazsınız, başaramazsınız' denilerek öz güvenleri törpülenmiştir." ifadesini kullandı.

Yorumlar