Özbekistan'dan Tacikistan'a insani yardım

- Tacikistan'da meydana gelen çığ felaketinden etkilenenlere 60 ton insani yardım gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Özbekistan'dan Tacikistan'a insani yardım

TAŞKENT (AA) - Özbekistan, Tacikistan'da meydana gelen çığ felaketinden etkilenenlere 60 ton ihtiyaç malzemesi yardımında bulundu.

Özbekistan Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in talimatıyla, Tacikistan'da çığ düşmesinden etkilenenlere yaklaşık 60 ton insani yardım gönderildiği belirtildi.

Yardımların gıda, ilaç, inşaat malzemeleri, kömür, giysi ve diğer ihtiyaç ürünlerinden oluştuğu bildirilen açıklamada, bunların Tacik tarafına ulaştırılması ve teslimat işlemlerinin Acil Durumlar Bakanlığınca organize edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Özbekistan'ın Tacikistan'a insani yardım gönderme kararı, geleneksel dostluk ve karşılıklı dayanışmaya dayalı, iki ülke ve halkları arasındaki ilişkilerin açık bir örneğidir." ifadesine yer verildi.

Tacikistan'ın dağlık bölgelerinde geçen ay meydana gelen 100'den fazla çığ düşmesi nedeniyle, buralardaki bazı yerleşim alanlarına halen ulaşım sağlanamıyor. Son 30 yılın en fazla kar yağışını alan Tacikistan'da, çığ sonucu 15 civarında kişi hayatını kaybederken, altyapı sistemleri ve ekonomi büyük zarar gördü.

Yorumlar