Özbekistan'da "aşırılıkçı" örgütlerle mücadele

- Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev: - "Aşırılıkçı örgütlerle bağlantısı olan kişilerin vatandaşlıklarını iptal etmeye hazırım"

Google Haberlere Abone ol
Özbekistan'da "aşırılıkçı" örgütlerle mücadele

TAŞKENT (AA) - Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, aşırılıkçı örgütlerle bağlantısı olan kişilerin vatandaşlıklarını iptal etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Özbekistan televizyonunda yayınlanan habere göre, Andican vilayetini ziyaret eden Mirziyoyev, burada yaptığı konuşmada, aşırılıkçı örgütlerle mücadele konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Mirziyoyev, "Eğer, beş mahallede 20-30 civarında şahıs yanlış yola girmişse, belki de beşi radikaldir, (yolundan) geri döndürülemez. Bu kişileri vatandaşlıktan çıkarmak lazım. Onları vatandaşlıktan çıkarmaya hazırım." ifadesini kullandı.

Yanlışlıkla bu yola sapanların ise topluma kazandırılması gerektiğine işaret eden Mirziyoyev, "Huzurlu bir yarın istiyorsak, aşırılıkçıların vatandaşlıktan çıkarılması teklifini ele almamız gerekli. Yanlışlıkla bu yola sapanların ise ilim ve irfanla, inanç ve hayati örneklerle doğru yola döndürmek lazım." dedi.

Ağustos 2015'te ilk Cumhurbaşkanı İslam Kerimov tarafından imzalanan "Vatandaşlık Yasası"nda yapılan değişikliğe göre, diğer bir ülkenin menfaatleri için veya ülkedeki barış ve istikrarı tehdit eden suç işleyerek devletin ve toplumun menfaatlerine büyük ölçüde zarar veren şahıslar vatandaşlıktan çıkarılabiliyor.

Yorumlar