Özay Şendir kimdir? Özay Şendir nerelidir?

Özay Şendir kimdir? Merak edilen konulardan olmuştur. Peki, Özay Şendir kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilen detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Özay Şendir kimdir? Özay Şendir nerelidir?

Özay Şendir'in kim ve nereli olduğu soruları bu aralar merakla soruluyor. Özay Şendir, Türk gazeteci ve yazar. 1952 yılında dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olmuştur. Gazetecilik hayatına 1974 yılında başlamıştır. Birçok gazetede çalışmış olan Şendir, özellikle Taraf gazetesinde yaptığı haber ve yorumlarla tanınmıştır. Kendisi aynı zamanda bir televizyon programı sunucusudur ve çeşitli kitapları bulunmaktadır. Son olarak, 2016 yılında Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Özay Şendir kimdir? Sorusu arama motorlarında çok sorulan sorulardan olmuştur. işte hakkında merak edilen detaylar.

Gazeteci Özay Şendir Kimdir?

Özay Şendir, Türk gazeteci ve yazar olarak tanınan bir isimdir. 1952 yılında dünyaya gelmiş olan Şendir, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olmuştur. Gazetecilik hayatına 1974 yılında başlamış ve birçok gazetede çalışmıştır. Şendir, Taraf gazetesinde yaptığı haber ve yorumlarla özellikle tanınmıştır. Kendisi ayrıca bir televizyon programı sunucusudur ve çeşitli kitapları bulunmaktadır.

Özay Şendir'in Kariyeri

1974 yılında gazeteciliğe başlayan Özay Şendir, ilk olarak Milliyet gazetesinde muhabir olarak çalışmıştır. Daha sonra Cumhuriyet, Hürriyet ve Sabah gazetelerinde çalışmıştır. 2007 yılında kurulan Taraf gazetesinde yazarlık yapmış ve bu gazetenin yazar kadrosunda yer almıştır. Taraf gazetesi kapanana kadar bu gazetede çalışmaya devam etmiştir.

Özay Şendir aynı zamanda bir televizyon programı sunucusudur. TRT 1'de yayınlanan "Genç Bakış" programını sunmuş ve ardından ATV'de yayınlanan "Medya Mahallesi" programında yer almıştır. Televizyon programları dışında da birçok panel, söyleşi ve konferansa katılmıştır.

Özay Şendir nereli?

Özay Şendir, Türk bir gazeteci ve yazar. Kendisiyle ilgili doğum yeri bilgisi bulunmamaktadır. Ancak, uzun yıllardır İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır.

 

Yorumlar