Oyunda hile yapan 141 kişi tutuklandı

Türkiye ve dünyada en çok sevilen oyunlar arasında yer alan PUBG oyununda Truva atı virüsü içeren hile yazılımı geliştirdiği için tutuklanan bilgisayar korsanı sayısı 141’e ulaştı. Ocak ayında 120 kişi PUBG oyununda hile yaptığı için tutuklanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Oyunda hile yapan 141 kişi tutuklandı

Son zamanların en popüler oyun tarzı Battle Royal’in öncüsü PUBG, ilginç haberlerle gündemde kalmaya devam ediyor. Tencent firmasıyla Çin polisinin ortak çalışmaları sonucunda yeni PUBG tutuklamaları gerçekleşti.

Çin polisi tarafından yapılan operasyonlarda bilgisayar, USB sürücü ve akıllı telefonlardan oluşan 200 adet donanım ele geçirildi. Bilgisayar korsanları tarafından geliştirilen PUBG hile yazılımının da oyuncuların verilerini çalan bir Truva atı olduğu ortaya çıktı.

PUBG’nin geliştirici Bluehole firması Nisan ayında sürekli olarak hack yazılımı geliştiricileri ve satışını yapanlar hakkında bilgiler topladı. Birden çok iş ortağı ve yargı makamı ile bu kişileri adalete teslim etmeye çalıştıklarını açıkladı. Geliştirici firma aylardır hilecilerden dolayı büyük sorunlar yaşayan Bluehole firması bu sorunları anti-hile yazılımlarıyla aşmaya çalışıyor.

Sene başında sadece Çin’deki hesapların yüzde 99’unun hile sebebiyle engellendi. Hatta bu engellemeden dolayı oyunun aktif oyuncu sayısında önemli bir düşüş yaşanmıştı. Tencent yetkilisi Allen Zheng, hilecilere karşı hiç bitmeyen bir savaş verdiklerinin altını çiziyor. Yine de bugün etkili bir çözüm bulunduğunda ertesi gün tamamen başka bir şey ile uğraşmak zorunda kaldıklarını paylaşıyor.

Yorumlar