Oyun sektöründe yerli ve milli aktörler artıyor

Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen ve dünya genelinde oyuncuların beğenisine sunulan yerli ve milli oyunlar listesinde milyonlarca kez indirilen oyunlar var.

Google Haberlere Abone ol
Oyun sektöründe yerli ve milli aktörler artıyor

Türk yapımı mobil oyunların Türkiye’de fazlasıyla ilgi görmesiyle beraber yurt dışında da yok sattığını biliyor muydunuz? Örneğin, tamamen Türk menşeili stüdyonun üretimi olan Kafa Topu, geçtiğimiz yıl İngiliz oyun geliştiricisi Miniclip’e tam 100 milyon dolar karşılığında satılmıştı.

Pazarın genelinde, 450 milyon dolarla mobil oyunlar, 230 milyon dolarla bilgisayar ve 200 milyon dolarla konsol oyun pazarı olarak gerçekleştiği tahmin ediliyor. 83 milyonu aşkın nüfusu bulunan ülkemizde; 35 milyon mobil oyuncu, 22 milyon bilgisayar oyuncusu, 17 milyon konsol oyuncusu bulunuyor. Oyuncular cinsiyetlerine göre yüzde 55 erkek, yüzde 45 kadın oyun dünyasında yer alıyor.

Türk oyun sektörü son yıllarda adını küresel pazarda duyurmaya ve hatta rekor denebilecek başarılara imza atmaya başladı. Peak Games ve Rollic Games’in ABD’li oyun şirketi Zynga tarafından 1,8 milyar dolar ve 168 milyon dolar ile satın alındı.

10. Toy Blast

2015 yılında piyasaya sürülen Toy Blast, sürekli olarak dünya çapında en popüler bulmaca oyunlarından biri haline geldi. Sezgisel dokun ve patlat oyun mekaniğini sınıfının en iyisi sanat yönetmenliği ile birleştirerek, Toy Blast katlanarak gelişti ve ekip onunla birlikte büyüdü ve gelişti. Bugün 200 milyondan fazla indirme ile Toy Blast, dünya çapında günlük bir neşe kaynağı haline geldi. Her gün milyonlarca kullanıcının oynadığı harika bir eşleşmeli bulmaca oyunu. Aynı renkteki küpleri eşleştirip patlat, güçlendiricileri birleştirerek devasa patlamalar yarat.

9.High Heels

High Heels oyunu ile parkurda bulunan yüksek topukları toplayarak ayakkabınızın boyunu yükseltin. Bunun için parkurdaki diğer topukları da toplayarak ayakkabınızın boyunu yeniden yükseltmeniz gerekiyor. Bariyerlere çarptığınızda yere düşüyorsunuz ve yanıyorsunuz. Parkurda mavi alanlar üzerinden kayarak geçiyorsunuz.

8.Blob Runner 3D

Blob runner 3d oyunu fare yada parmağınızı ekran üzerinde sağa sola sürükleyerek oynanıyor. Parkurda engeller, bariyerler ve tuzaklar bulunuyor. Kontrol ettiğiniz karakter damla parçalarından oluşmaktadır. Karakteriniz koşarken engellere ve tuzaklara yakalanırsa bedeninden parçalar kopuyor.

7.Fun Race 3D

İnanılmaz zevk alacağınız bir başka oyunumuz Fun Race 3D oyunu. Bu oyun mükemmel bir zaman öldürücü. Oyunda engellere takılmadan koşuyorsunuz. O yüzden engelleri aşmayı seven bir insansanız mutlaka denemeniz gerekiyor. Bu aslında şu an TV’de yayınlanan survivor yarışmasına benzer bir oyun. Bu oyunda da yarışıyorsunuz ve birinci olmak için çaba harcıyorsunuz. Hızı ve rekabeti seviyorsanız eğer bizden size tavsiye bu basit ancak eğlenceli oyunu kesinlikle oynayın.

6.101 Okey Plus

Oyun severlerin merakla takip ettikleri bir başka harika oyun. Şans oyunlarını seviyorsanız işte bu oyun tam da size göre. Vakit geçirmek için mükemmel bir okey oyunu. Masada aldığınız o müthiş zevki inanın bu oyunda da almak oldukça mümkün. Yine sohbetinden ifadelerine, oyunun kalitesinden seriliğine kadar kusursuz yapılmış bir oyun. Kullanım açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahip bir oyun. Ancak oyunun tek kusuru taş çalamıyorsunuz. Tabi oyunda hile yapanlar mevcut ancak bu çok az bir olasılık zaten bu oyunda da hileyi niye yaparsınız ki? Oyunun amacı zevk almak değil midir?

5.Resimli Kelime Bulmaca

Bulmacalar geçmişten beri hayatımızda yer alan oyunlardır. Özellikle gazetelerin ilk basılmalarından beri satışları arttırmanın bir yoludur. Hangimiz bulmaca çözmemiş olabiliriz ki? Ancak bulmaca çözme alışkanlığı gittikçe azalıyor. Tabii ki bu mobil oyunlarla beraber tekrar hayatımıza girmeyi başardı ancak o kadar da çok değiş şimdilik bu oyunlar. Gittikçe yayılmaya devam ediyor. Bizce çok yararlı bir oyun. Kelime hazinenizi genişletin. Birazcık ta beyin çalıştırmak lazım diyenlerdenseniz Resimli Kelime Bulmaca oyunu tam size göre diyebilirim. Bu oyunda size 4 tane resim sunuluyor ve bu 4 resmin çağrıştırdığı kelime soruluyor.

4.Kafa Topu 2

Bu oyun çok tutuldu. İnanılmaz mükemmel bir oyun. Önceden uyaralım bağımlılık yapacaktır muhtemelen. Ayrıca online oynanabilecek bir oyun. Bir o kadar da çok sevildi. İnsanların son zamanlarda özellikle eğlenmek için indirip oynadıkları müthiş bir oyun. İndirip arkadaşlarınızla müthiş eğlenceli turnuvalar düzenleyebilirsiniz. Türk yapımcılar tarafından geliştirilen bu oyunda, kafa topu oynamayı sevenler bir araya geliyor. Karakteriniz ile karşı tarafta ki oyuncunuzun kalesine kafa ile gol atmaya çalışıyorsunuz. Aman kafalara dikkat.

3.World Of Wonders

Fugo Games tarafından yayınlandıktan kısa süre içerisinde en başarılı Türk yapımı mobil oyunlar sıralamasını zorlayan Kelime Bulmaca oyunu ile hem kelime dağarcığınızı geliştirebilir hem de arkadaşlarınıza meydan okuyabilirsiniz. Kelime bulmaca oyunu, kısa sürede 100 milyondan fazla defa indirildi ve Türk yapımı mobil oyunlar arasında adından söz ettirmeyi başardı.

2.İstanbul Kıyamet Vakti

İstanbul Kıyamet Vakti, Sobee tarafından Şubat 2004'ten beri geliştirilen ücretsiz bir MMORPG oyunudur. Ayrıca bu alanda yapılan ilk tamamen Türk yapımı ve yüzde yüz Türkçe bir oyundur.

1.Zula

FPS oyun denilince akla gelen ilk Türk oyunu olma özelliğini taşıyan Zula Mobile, Lokum Games tarafından hazırlanıp piyasalara sunularak kısa sürede 11 milyondan fazla indirildi. Zula Mobile’ı rakiplerinden ayıran en önemli faktör, Türkiye açısından kültürel anlamda memleketimizi yabancı oyun severlere tanıtması. Her gün onlarca yeni Türk yapımı mobil oyun piyasalara sürülmektedir. Bu oyunlar arasında başarılı olup milyonlarca kez indirilen yapımlar, yabancı oyun firmaları tarafından astronomik bedellerle satın alınıyor. Türk yapımı mobil oyunlar ile Türk yapımı dizilerin en büyük ortak özelliği, yurt dışında başarıdan başarıya koşmaları olabilir.

Kaynak: TeknolojiOku.com 

Yorumlar