Öykü Gürman'ın babası kimdir?

Öykü Gürman'ın babası ile ilgili açıklamalarından sonra babasının kim olduğu merak edilir oldu.

Google Haberlere Abone ol
Öykü Gürman'ın babası kimdir?

Türkiye'nin "Evlerinin Önü Boyalı Direk" şarkısıyla tanımaya başladığı ikizlerden Öykü Gürman, babasıyla ilgili açıklamaları nedeniyle yeniden gündemde. Öykü Gürman, Öykü Gürman, Aslı Safak'la İşin Aslı programına katıldı. Babasının ateist olduğunu söyleyen Gürman, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Öykü Gürman, geçtiğimiz gün Aslı Şafak’ın sunduğu 'İşin Aslı' programına konuk oldu. Ünlü şarkıcının babası ile ilgili söylediği sözler büyük yankı uyandırdı. Peki, Öykü Gürman'ın babası kimdir?

38 yaşındaki Gürman, merhamet ve vicdandan başka hiçbir şey için yaşamayacağının altını çizerek, "İnançsız birinin merhametli ve vicdanlı olabileceğine inanmıyorum. İnançsızlık egoizm ve bencillik getirir" dedi

Anne ve babasının birbirinden farklı olduğunu ifade eden Öykü Gürman, Aslı Şafak’ın “Yakınınızda inançlı olmayan biri var mı?” sorusuna “Babam ateistti” cevabını verdi. Şafak’ın “Babanız tarafından sevildiniz m?” sorusundan sonra Gürman'ın gözleri doldu. Konuşurken boğazı düğümlenen Gürman, şöyle konuştu: Duygusallığımı eleştirdi. Kimse bir insanın gözyaşının hesabını soramaz. Ayrılık burada başlar. Babası kimdir? İşte Gürman'ın kendisi ve ailesi hakkında merak edilen bilgilerden bazılarının cevapları:

Öykü Gürman bilindiği gibi kardeşi daha doğrusu 10 dakika farkla ağabeyi olan yani ikizi Berk Gürman ile birlikte meşhur olmuştu. Öykü ve Berk Gürman'ın bir internet sitesine koydukları 'Evlerinin Önü Boyalı Direk' türküsü, kısa sürede iki milyon kişi tarafından izlenmişti. Video aynı zamanda dünyada en çok izlenen 'flamenko' klibi oldu. Yaklaşık bir ay önce çıkardıkları albümleri 'Kısmet' ise haklarında 15 fan kulübünün kurulmasına zemin hazırladı. 

Anne ve babaları onlar dokuz yaşındayken ayrılan Gürman Kardeşler, ilk ve ortaokulda aynı sınıfta okuyorlar. Öykü, ilkokuldan sonra konservatuvarı kazanıyor ama aile "Dil öğrenmek şart önce bir kolej eğitimi alın" diye öneriyor! Lisede ayrılıyorlar, ikisi de farklı iki özel okula gidiyor. 4 Ağustos 1982'de Arnavutköy'ün dik yokuşlarından birinde Serap ve Musa Gürman'ın ikizleri olarak doğarlar. Berk, 10 dakikalık bir farkla abi oldu! Köken olarak hem Karadenizli hem de Azeriler.

Babaları Boğaziçi Üniversitesi mezunu bir elektrik mühendisi. Kısa filmler çeken, sanatçı ruhlu bir baba! Sağlam bir dinleyici olarak müziğin her türüyle haşır neşir! Paco de Lucia da var arşivinde, Zeki Müren de. Anneleri Serap Hanım, Selahattin Altınbaş'lardan, Ziya Taşkent'lerden el almış bir solist. Hatta hocalarının vaktiyle 'Yeni bir Muazzez Abacı doğuyor' demişliği bile var onun için.

Baba Musa Gürman, "Bir insanın ailedeki eğitimi altı yaşında biter" görüşünü savunurmuş. İkizlerin önüne 12 yaşındayken 'Felsefenin Temel İlkeleri' kitabını koyup; "Canınız sıkıldığında bir göz atın. Ama anlamadığınız vakit bana gelmeyin, kendiniz çözün" demiş.

Özetlersek; Öykü ve Berk Gürman'ın babaları Musa Gürman aslen Trabzonlu, eski soyadları Acemoğlu olan bir aileden gelmedir. İstanbul'da Üsküdar ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Üniversiteyi de yine Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde bitirdi.

İşte Berk ve Öykü Gürman'ın o ünlü parçası:

Yorumlar