"ÖTV'de indirimin sürmesi ile üretici de tüketici de kazanacak"

- ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan: - "ÖTV'nin sıfırlanması süresinin eylül ayı sonuna kadar uzatılması ile ilk 9 ayda geçen yıla göre satışlarımız ciddi anlamda artacaktır. Üreticiye yarar, istihdamı da kısmen artırır. Hem üretici hem tüketici kazanacak" - "ÖTV'nin sıfırlandığı şubat ayı başından beri mağazalardaki hareketlilik arttı ve fiyatlarda indirim yaşandı"

Google Haberlere Abone ol
"ÖTV'de indirimin sürmesi ile üretici de tüketici de kazanacak"

İSTANBUL (AA) - UĞUR ASLANHAN - Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, küçük ev aletlerinde Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) sıfırlanması süresinin eylül ayı sonuna kadar uzatılması ile bu yılın ilk 9 ayında 2016'nın aynı dönemine göre satışlarının ciddi anlamda artacağını belirterek, "Üreticiye yarar, istihdamı da kısmen artırır. Hem üretici hem tüketici kazanacak." dedi.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şubat ayı başındaki Bakanlar Kurulu kararı ile küçük elektrikli ev aletlerinde yüzde 6,7 olan ÖTV'nin nisan sonuna kadar sıfırlandığını, söz konusu tarihin şimdi de eylül sonuna uzatıldığını hatırlattı.

Erdoğan, vatandaşlar için ev ve iş yerlerinde zorunlu ihtiyaç haline gelen küçük elektrikli ev aletlerinde ÖTV'nin sıfırlanması uygulamasının belirli bir süre ile sınırlanmaması, üretimin teşvik edilmesi, ihracatın ve istihdamın artırılması, iç pazarın canlandırılması adına bu kararın kalıcı olması gerektiğini söyledi.

Yılda 2,5 milyar dolar cari fazla vererek ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan züccaciye, ev ve mutfak eşyası sektörünün yüksek KDV oranları ve ÖTV uygulamaları gibi özel durumlardan etkilendiğini ifade eden Erdoğan, ÖTV'nin sıfırlanması süresinin eylül ayı sonuna kadar uzatılmasının sektör ve tüketici açısından sevindirici olduğunu kaydetti.


- "Hem raf fiyatları hem de satışlara olumlu yansımaları oldu"


Ömer Ertuğrul Erdoğan, ÖTV'nin sıfırlandığı şubat ayı başından beri mağazalardaki hareketliliğin arttığını ve fiyatlarda indirim yaşandığını, firmaların da ÖTV'nin kalkmasına ilave olarak özel kampanyalar yapmasının bu ürünleri alacak tüketicileri teşvik ettiğini söyledi.

Erdoğan, "Yüzde 6,7'lik ÖTV'nin sıfırlanması ile firmalarımızın da ilave ettiği indirim oranı birleştiğinde, hem raf fiyatları hem de satışlara olumlu yansımaları oldu. ÖTV'nin sıfırlanması süresinin eylül ayı sonuna kadar uzatılması ile ilk 9 ayda geçen yıla göre satışlarımız ciddi anlamda artacaktır. Üreticiye yarar, istihdamı da kısmen artırır. Hem üretici hem tüketici kazanacak." ifadelerini kullandı.

Düğün sezonu dolayısıyla sektörde ilkbahar aylarında hareketlilik olduğunu, bu hareketliliğin yaz ve sonbaharda da sürdüğünü ifade eden Erdoğan, misafir ağırlamalarının arttığı kış aylarında da ürün satışlarının devam ettiğini bildirdi.

Erdoğan, züccaciye ve küçük elektrikli ev aletlerinde yüzde 18 olan KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi gerektiğini de söyledi.

Yorumlar