Otoyollardaki gişeler tamamen kalkıyor

Otoyollarda daha önce kaldırılmasına karar verilen gişeler ve bariyerlerin tamamı kalkıyor. Ulaştırma Bakanlığı bütün otoyollardaki bariyerleri ve gişeleri kaldırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Otoyollardaki gişeler tamamen kalkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollarda yeni bir döneme geçildiğini duyurdu. Bakanlık, otoyollardaki toplam 106 gişeden 20'sinde Serbest Geçiş Sistemi'ni (SGS) başarıyla devreye aldı. Kalan 86 gişede de SGS'nin uygulanması planlanıyor, böylece vatandaşların hızlı ve güvenli bir şekilde geçiş yapmaları amaçlanıyor.

TRAFİK AKIŞINDA KESİNTİSİZ DEVAM

Bakan Uraloğlu, yazılı bir açıklama yaparak, gişelerdeki şerit seçme zorunluluğu ve hız düşümü nedeniyle oluşan trafik akışı düzensizliklerini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul'da bu sistemle trafik akışının kesintisiz devam ettiğini ve vatandaşların daha hızlı ve güvenli geçiş yapabildiğini ifade etti. Türkiye genelindeki tüm gişe noktalarında SGS'nin uygulanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İSTANBUL'DA SERBEST GEÇİŞ DÖNÜŞÜMÜ

Bakanlığın "gözbebeği" olarak nitelendirdiği İstanbul'da, trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla Serbest Geçiş Sistemi'nin devreye alındığı belirtildi. İstanbul'daki 6 noktada dönüşüm çalışmalarının tamamlandığı, yakın zamanda 5 farklı gişe bölgesinde daha bu sistemin uygulanacağı ifade edildi. Bu sayede trafik akışının hızlanması ve yoğunluğun önüne geçilmesi hedefleniyor.

DÖNÜŞÜMDE SON DURUM VE GELECEK PLANLAR

Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürülen ve dönüştürülecek noktalar arasında İstanbul'un önemli geçiş noktaları bulunuyor. Mahmutbey, Çamlıca, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kurtköy ve Şekerpınar gişelerinde SGS uygulanmaya başlandı. Gelecek dönemde Gebze, Samandıra, Ispartakule, Avcılar, Hadımköy gibi noktalarda da sistemin devreye alınması planlanıyor. Bakan Uraloğlu, saha düzenleme çalışmalarının devam ettiğini, trafik sorunlarını minimum seviyeye indirmek için gereken adımların atılacağını vurguladı.

Yorumlar