Otomotiv devinin yatırımı kiraları uçurdu

Alman otomotiv devi Volkswagen'in Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli şirketi kurma kararının ardından bölgedeki kiralık dairelere rağbet arttı. Bir daire için günde 40 kişinin aradığını söyleyen gayrimenkul uzmanları fabrika kurulması kararının ardından kiralarda artış olduğunu dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Otomotiv devinin yatırımı kiraları uçurdu

Alman otomotiv devinin yatırım yapacağı ülkenin Türkiye olacağı açıklandıktan sonra fabrikanın hangi ile kurulacağı merak konusu olmuştu. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın 1.3 milyar euroluk yatırım için Manisa'yı işaret ederken Volkswagen'den gelen yetkililer bölgede incelemlerde bulunduktan sonra şirket resmen kurulma aşamasına geçildi.

ŞİRKET RESMEN KURULDU

Alman otomotiv devi, Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" unvanlı bir şirket kurduğunu duyurdu. Şirketin merkez adresi ise KeçiliköyOSB Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 14/118 Yunusemre/Manisa oldu.

KİRALAR UÇTU

Manisa'ya yatırım kararının ardından bölgede kiralarda uçuşa geçti. Gayrimenkul uzmanları bazı daireler için günde 40 kişinin aradığını söylerken Manisa Organize Sanayi bölgesinde satışı yapılan arazi sayısıda oldukça az. Hal böyle olunca OSB bünyesinde çalışan 60 binden fazla kişi bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını İstanbul ile eşdeğer seviyeye çoktan çıkarmış durumda.

Manisa OSB civarında satılık arazi ise yok denecek kadar az. Satışta olanlar için istenen m2 fiyatları ise bin TL’den başlayıp 4 bin TL'ye kadar tırmanıyor. Konut tarafında da fiyatlar bölgenin en güzide bölgesi olarak da bilinen Güzelyurt'ta yerine göre milyon TL'ler ile ifade ediliyor. Kira noktasında ise inanılır gibi değil ama rakam 3 bin TL bandına kadar çıkıyor.

İLK ETAPTA 5 BİN ÇALIŞAN

1,3 milyar euro yatırımla 2022 yılında faaliyete alınması planlanan fabrikada Skoda'nın Karok, Seat'ın ise Ateca modelinin üretilmesi planlanıyor. Yıllık 300 bin araç kapasiteli tesiste ilk etapta 5 bin personel istihdam edilecek.

7 BİN 500 TL'LİK MAAŞ HAYALİ

Türk parası ile yaklaşık 9 milyar TL gibi bir rakama tekabül eden dev yatırım, gündeme geldiği günden bu yana bölge halkı arasında da büyük heyecana yol açmış durumda. Alman otomotiv devinin yurt dışı fabrikalarındaki 1000-1200 avro maaş ortalamalarını göz önünde bulundurarak aynı şartların Türkiye’de de geçerli olacağını düşünen vatandaş, aylık 7 bin 500 bin TL’ye kadar çıkacak maaşın da hayalini kuruyor.

Yorumlar