Otomobil sporları

- Uluslararası organizasyonlarda hafta sonu piste çıkan milli sporcular, Türkiye'yi temsil etti

Google Haberlere Abone ol
Otomobil sporları

ANKARA (AA) - Otomobil sporlarında milli sporcular, hafta sonu 5 uluslararası organizasyona katıldı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Belçika Rotax Max Challenge serisinin 3. ayağı Almanya'nın tanınmış karting pisti Kerpen'de gerçekleştirildi.

Milli karting sporcusu Ömer Asaf Kolot, mini max kategorisinde üçüncü olarak podyuma çıktı. 12 yaşındaki Kolot, genel klasmanda da üçüncü sıradaki yerini korudu.


- Ayhancan, Zandvoort'tan başarıyla döndü


Milli pilot Ayhancan Güven ise Hollanda'nın Zandvoort pistinde 2 yarış olarak koşulan Porsche Carrera Cup Fransa ve Porsche GT3 Cup Challenge Benelux serilerinin ikinci ayağından başarıyla döndü.

Ayhancan, üçüncü sıradan başladığı ilk yarışı Fransa klasmanında dördüncü, Benelux klasmanında birinci bitirdi. Ancak milli sporucuya, yarış sonrası komiser kurulu kararıyla aracının start öncesinde grid çizgisinin önünde olduğu gerekçesiyle 5 saniye cezası verildi. Ayhancan, bu ceza sonucunda Fransa klasmanını yedinci, Benelux klasmanını ise beşinci sırada tamamladı.

İkinci yarışta ikinci sıradan start alan Ayhancan, Julien Andlauer'in ardından finiş çizgisini 0.331 saniye gibi çok az bir farkla ikinci sırada geçti. Ayhancan, bu sonuçla Fransa klasmanı ikincisi, Benelux klasmanı birincisi olarak podyumda yer aldı.


- Cenk'ten Supercar Challenge ikinciliği


Bu sezon Supercar Challenge serisini takip eden milli sporcular Cenk Ceyişakar ve Cengiz Oğuzhan da Hollanda'nın Zandvoorth pistinde mücadele etti.

Porsche 911 GT3 ile yarışan Cenk, genel klasman ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Cenk, 46 aracın start aldığı yarışa 12. sıradan başladı. Milli sporcu, büyük çekişmeye sahne olan yarışta finiş çizgisini ikinci sırada geçti.

Diğer milli sporcu Cengiz ise mekanik problem nedeniyle yarışı tamamlayamadı.


- Yunanistan'da birincilik son etapta gitti


2018 East European Tout Terrain serisinin ilk yarışı Rally Greece Offroad, Yunanistan'ın Kesriye kentinde 8 ülkeden 31 araç ve 62 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Zorlu yarışı 4 Türk ekipten Ali Çetin-Fatih Eren ikilisi tamamladı. Can-Am Maverick ile yarışan Ali ve Fatih, genel klasmanda altıncı sırada yer alırken, SSV kategorisi ikincisi olarak podyuma çıktı.

Ali Doğaner ile Polat Emsen ve Saim Tekin ile Erkan Tekin, ilk gün yarış dışı kaldı. Erkan Birinci-Arman Özdemir ikilisi, ilk etaptan itibaren genel klasman birincisi olarak sürdükleri yarışı son etapta yaşadıkları mekanik problem nedeniyle tamamlayamadı.


- Çağla'dan ilk uluslararası başarı


Almanya'nın Hockenheimring pistinde koşulan Porsche Sports Cup Almanya ilk ayağında Toksport WRT takımı, 5 milli sporcuyla yarıştı.

1. sprint yarışta Ümit Ülkü, Berkay Besler ve Bilal Saygılı yoldan çıkarak yarış dışı kalırken, Yıldıray Demircioğlu 5E grubunu 8. sırada tamamladı.

2. sprint yarışta ise Bilal Saygılı yaşadığı kaza sonucu yarış dışı kalırken, 22 sporcu arasında 5F grubunu Berkay Besler genel klasmanda 8, Ümit Ülkü de 13. sırada tamamladı.

Çağlayan Çelik de 5E grubunda ikinci olarak ilk uluslararası başarısını elde etti.

Porsche Super Sports Cup endurans yarışında da Porsche 991 GT3 Cup otomobilleriyle 5F klasmanında Ümit Ülkü üçüncülüğü, Berkay Besler dokuzunculuğu, 5E kategorisinde Çağlayan Çelik-Yıldıray Demircioğlu ekibi altıncılığı elde etti.

Yorumlar