Otobüslerde kış lastiği denetimi

- Sivas'ta polis ekipleri, yolcu otobüslerinde kış lastiği kullanılmasına yönelik denetimlerini artırdı

Google Haberlere Abone ol
Otobüslerde kış lastiği denetimi

SİVAS (AA) - Sivas'ta denetimlerini sıklaştıran polis ekipleri, kış lastiği olmayan otobüslerin çıkışına izin vermiyor.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, yolcu otobüslerinde kış lastiği kullanılmasına yönelik denetimlerini artırdı. Sivas Şehirler Arası Otobüs Terminali çıkışında otobüsleri durduran ekipler, araçların lastiklerini inceleyerek diş derinliğini kontrol etti.

Kış lastiği olmayan otobüslerin çıkışına izin vermeyen ekipler, yolculara da emniyet kemeri takmaları uyarısında bulundu, sürücülere alkol kontrolü yaptı. Polisler, otobüs yolcularına da emniyet kemeri takmanın önemini anlatan broşür dağıttı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz, gazetecilere, yolculara kazasız ve güvenli seyahat imkanı sağlamak amacıyla denetim yaptıklarını söyledi.

- "Standart dışı lastiğe 602 lira ceza"

Sivas'ta kış şartlarının ağır geçtiğini belirten Gürbüz, kar yağışının ardından denetimlerini artırdıklarını söyledi.

Lastikleri standartlara uymayan otobüs şoförlerine 602 lira para cezası kesildiğini aktaran Gürbüz, "Bilindiği üzere şoförler 24 saatte ancak 9 saat otobüs kullanabiliyorlar. Bu da sürekli olmuyor, 4,5 saatte 45 dakika mola vermeleri gerekiyor. Lastiklerle alakalı olarak da taşıma kanununun 26. maddesine göre 602 lira para cezası var. Lastik diş derinlikleri 4 milimetreden aşağıda olamaz, olduğu takdirde 602 lira para cezası verilir." dedi.

Yorumlar