Otobüs şoförünün şehit annesine hakaret ettiği iddiası

- Adana'da özel halk otobüsü esnafı, bir günlük kazançlarını, bindiği otobüste şoförün hakaretine maruz kaldığı iddia edilen şehit annesine verme kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
Otobüs şoförünün şehit annesine hakaret ettiği iddiası

ADANA (AA) - Adana Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Güger, bir günlük kazançlarını bindiği otobüste şoförün hakaretine maruz kaldığı iddia edilen şehit annesi Zübeyde Tura'ya verme kararı aldıklarını bildirdi.

Şehit annesi Tura'nın 13 Şubat'ta bindiği özel halk otobüsünde, ücretsiz kart sahibi olması nedeniyle bilet ücreti ödemediği için hakarete uğradığı iddiaları üzerine kentteki özel halk otobüsü esnafı, 21 Şubat Çarşamba günkü kazançlarını şehit ailesine teslim etme kararı aldı.

Esnaf, şehit ailesinin yanında olduklarını göstermek için araçlarının ön kısmına da "Adana'daki tüm özel halk otobüslerinin 21 Şubat'taki kazancı şehit ailesine teslim edilecektir." yazılı afişler astı.

Adana Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Güger, yaptığı açıklamada, şehit annesinin karşılaştığı olumsuzluktan dolayı üzgün olduklarını belirterek olaydan sonra aileyi ziyaret ettiklerini ve özür dilediklerini söyledi.

Şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanında olduklarını ifade eden Güger, şöyle devam etti:

"Bu hadiseden sonra üyelerimizle bir araya gelip, çarşamba günkü kazancımızı şehit ailemize bağışlama kararı aldık. Bu durumu Valimiz ve Belediye Başkanımızla da görüştük. Onlar da bu kararımızı olumlu buldu. Az da olsa şehit ailemizin yarasına merhem olabilirsek memnun olacağız. Biz esnaf olarak her zaman devletimizin, hükümetimizin yanındayız. Şoförlerimiz ve üyelerimiz, bir emir geldiğinde Afrin'e gitmek için bir asker kadar hazırdır. Allah, vatanımıza milletimize zeval vermesin."

Diğer esnaf odası üyeleri de yaşanan hadiseden dolayı üzüntülü olduklarını kaydederek her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını bu nedenle alınan karara destek verdiklerini vurguladı.

Adana'da, 13 Şubat'ta elindeki kartı göstererek aracına binen ve şehit annesi olduğunu belirten yolcudan ısrarla 2,5 liralık ücreti isteyen özel halk otobüsü şoförü hakkında olayın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından inceleme başlatılmış, devlete yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren ifadeler kullandığı öne sürülen şoför tutuklanmıştı.

Yorumlar