Oto hırsızlık şüphelileri suçüstü yakalandı

- Park halindeki lüks bir aracın gösterge panelini çaldıktan sonra kaçmaya çalışan şüpheliler gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Oto hırsızlık şüphelileri suçüstü yakalandı

İSTANBUL (AA) - Başakşehir'de park halindeki otomobilin camını kırarak gösterge panelini çalmaya çalışan 2 şüpheli suçüstü yakalandı.

Başakşehir'de oto hırsızlık konularına karşı devriye gezen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, sahte plakalı bir otomobili takibe aldı.

Şüpheliler, 22.00 sıralarında Başakşehir Mahallesi'nde park halindeki araçları kontrol ederek lüks bir otomobilin camını kırıp gösterge panelini çaldı. Polis, kaçmaya çalışan şüphelileri yakalamak için araçlarla yolu trafiğe kapattı. Ekipler, kaçmaya çalışan şüphelilerin kullandığı otomobili, lastiklerine ateş ederek durdurmaya çalıştı.

Çevredeki vatandaşların kameralarına yansıyan kayıtlarda şüphelilerin, kullandıkları otomobille park halindeki otomobillere çarparak kaçmaya çalıştıkları görüldü. Kayıtlarda, polis ekiplerinin şüphelileri durdurmak için havaya ve otomobile ateş açtıkları yer aldı.

Polis, Avni D'yi (29) aracın içinde, yaya olarak kaçmaya çalışan kardeşi Kazım D'yi (32) kovalamaca sonucu yakaladı.

Piyasa değeri yaklaşık 30 bin lira olduğu öğrenilen panelleri çalan şüphelilerin 2 ya da 3 bin liraya sattıkları öğrenildi.

Şüphelilerin kullandığı otomobilin 12 Şubat'ta Esenyurt'tan çalındığı, kaçmaya çalışırken de 7 otomobile de zarar verdikleri belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerden Kazım D'nin emniyette 8, Avni D'nin ise 14 ayrı suçtan kaydı bulunduğu belirtildi. Avni D'nin ayrıca "hükümlü tutuklunun kaçması" ve "hırsızlık" suçlarından hakkında 4 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi.

Olayda bir polis memurunun elinden yaralandığı bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.

Yorumlar