ÖSYM şifre yenileme veya şifremi unuttum işlemi için gerekli olan link nerede?

ÖSYM şifre yenileme veya yeni şifre alma işlemleri bu akyam YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla bir kez daha gündem oldu. Birçok öğrenci ÖSYM sitesinden direkt giriş yerine e-Devlet Kapısı ile tercih sonuçlarını öğrenmek istedi- ancak yoğunluk nedeniyle kimse giriş yapamadı.

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM şifre yenileme veya şifremi unuttum işlemi

ÖSYM şifre yenileme veya şifremi unuttum işlemlerini yapmak isteyen öğrenciler, işlemlerin nereden yapılacağını merakla soruyor. Çünkü, birçok öğrenci şimdiye kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yaptığı aday işlemlerini bu gece yapamadı. Bu nedenle de tercih sonuçlarını öğrenemedi. Hal böyle olunca da öğrenciler için ÖSYM şifrelerini hatırlamanı geldi. Ancak birçok öğrenci ÖSYM şifresini hatırlamıyor. 

ÖSYM ŞİFRESİ NASIL YENİLENİR, YENİ ŞİFRE NASIL ANILINIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yapmış olduğu tüm sınavlar için adayların güvenliğini ve kişisel bilgilerini korumak amacıyla yeni bir güvenlik önlemi başlattı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlara başvuran adaylar, sistemde daha önceden tanımlanmayan adaylar için Başvuru Merkezlerinden yapılan başvuru işlemi esnasında ücretsiz olarak temin edecekleri internet erişim şifresi ile sınav başvurularını, tercih bildirimlerini ve diğer işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, adaylara verilen bu internet erişim şifrelerinin geriye dönüşümsüz olarak ve kriptolu bir şekilde sistemde tutulacağı belirtildi. Adayların bu şifreyi yalnızca kendilerinin bileceği ve paylaşmaması gerektiği vurgulanırken, kaybolan veya unutulan şifrelerin yeniden edinilmesi için ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinde "Şifremi Unuttum" bölümüne girilmesi gerektiği açıklandı.

Şifremi Unuttum bölümünde yer alan soruların doğru bir şekilde yanıtlanması durumunda adayların internet erişim şifresini ücretsiz olarak yeniden edinebileceği belirtilirken, bu işlem sırasında verilen cevapların daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olması gerektiğine dikkat çekildi.

Şifremi Unuttum bölümü üzerinden şifresini yeniden edinemeyen adayların, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı veya pasaportlarıyla başvurarak ücret karşılığında yeni şifre edinmeleri gerektiği ifade edildi. Ancak bu belgelerin adayın güncel fotoğrafını ve T.C. Kimlik Numarasını içermesi gerektiği ve pasaportun geçerlilik süresinin dolmamış olması gerektiği vurgulandı.

Adayların güvenliği açısından ÖSYM Merkezinde (Bilkent-Ankara) internet erişim şifresi verme işlemi gerçekleştirilmediği de açıklamada yer aldı. Bu durumun adayların bilgilerinin daha etkin bir şekilde korunması amacıyla alındığı belirtildi.

ÖSYM'nin bu güvenlik tedbirleriyle adayların kişisel bilgilerinin ve işlemlerinin daha güvende olduğu vurgulandı. Adayların, şifrelerini güvenli bir şekilde saklamaları ve başkalarıyla paylaşmamaları gerektiği önemle duyuruldu.

ÖSYM ŞİFREMİ UNUTTUM İÇİN GEREKLİ OLAN LİNK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar