ÖSYM 2018 ALES sınav tarihini açıkladı

ÖSYM tarafından yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Giriş Sınavı) sonuçlarının açıklamasını binlerce kişi bekliyor. Akademik eğitimlerine devam etmek veya öğretim kadrosuna başvurmak isteyenler, ALES sınavının sonucunu beklemeye başladı. Peki 2018 ALES sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak? 

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM 2018 ALES sınav tarihini açıkladı

ÖSYM tarafından yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Giriş Sınavı) sonuçlarının açıklamasını binlerce kişi bekliyor. Akademik eğitimlerine devam etmek veya öğretim kadrosuna başvurmak isteyenler, ALES sınavının sonucunu beklemeye başladı. Peki ALES sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak? 

6 Mayıs 2018'de yapılan ALES sınavının nihai sonucu için heyecan dorukta. ÖSYM, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı sonucu  için tarih verdi ve binlerce kişi merakla beklemeye başladı. Akademik eğitimlerine devam etmek veya akademik kadroya başvurmak isteyenler, 2018 ALES sınav sonuçları hakkında tüm detaylar haberimizd.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

ÖSYM sınav takvimine göre; ALES sonuçları 7 Haziran 2018 Perşembe günü açıklanması gerekiyor.

Ales sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır.

ÖSYM ALES sınav sonucu nasıl öğrenilir?

2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Sonbahar Dönemi (ALES 2017) sonuçlarını adaylar ÖSYM'nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl geçerliliği vardır. Başvurularınızda geçerlilik süresi içinde en yüksek ALES puanınızı kullanabilirsiniz.

Yorumlar