Osman Nuri Ocaklı kimdir nerelidir?

MİT'in Suriye operasyonu ile etkisiz hale getirilen terör örgütü MLKP'nin üst düzey yöneticilerinden biriydi Osman Nuri Ocaklı.

Google Haberlere Abone ol
Osman Nuri Ocaklı kimdir nerelidir?

Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), stratejik bir nokta operasyonu ile terör örgütü MLKP'nin sözde Suriye sorumlusu ve kırmızı kategoride aranan Osman Nuri Ocaklı'yı Suriye'nin Ayn el-Arab (Kobani) bölgesinde etkisiz hale getirdi.

OSMAN NURİ OCAKLI KİMDİR?

Osman Nuri Ocaklı, 2000 yılından bu yana MLKP'nin Türkiye yapılanmasında önemli roller üstlenmiş ve FESK adı verilen silahlı aparatın sorumlusu olarak biliniyordu. MLKP içindeki terör faaliyetlerinin yanı sıra, PKK/KCK ile de yakın ilişkiler içinde olduğu bilinen Ocaklı, özellikle Türkiye ve Suriye'de güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak tanınıyordu.

MİT OPERASYONUNUN DETAYLARI

Osman Nuri Ocaklı'nın, Bursa'daki cezaevi saldırısı da dahil çok sayıda terör eyleminin arkasında olduğu ve MLKP'nin en üst düzey yönetim kadroları arasında yer aldığı için hedef listesine alındığı belirtildi. MİT'in titiz çalışmaları sonucu Ocaklı'nın konumu tespit edilmiş ve Suriye'nin kuzeyindeki Ayn el-Arab bölgesinde başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirilmiştir.

TERÖRLE MÜCADELEDEKİ ETKİSİ

MİT tarafından Ocak 2023'te etkisiz hale getirilen "Ahmet Şoreş" kod adlı Zeki Gürbüz'ün ardından MLKP'nin Suriye'deki yöneticiliğine aday gösterilen Osman Nuri Ocaklı'nın ölümü, terör örgütü MLKP'ye büyük bir darbe olarak değerlendirilmektedir.

GEÇMİŞTEKİ FAALİYETLER

Osman Nuri Ocaklı'nın geçmişteki faaliyetleri, terör örgütü MLKP'nin Türkiye ve Suriye'deki eylemleri arasında önemli bir köprü kurduğunu gösteriyor. 2014 yılında Irak'ın Kandil bölgesine, ardından 2015 yılında Suriye'nin Rasulayn bölgesine geçiş yapan Ocaklı, burada terör faaliyetlerine devam etmiş ve örgütün Suriye'deki üçüncü adamı olarak kabul edilmiştir.

Bu operasyon, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve sınırları ötesindeki operasyonel yeteneklerini gözler önüne sermiştir. Osman Nuri Ocaklı'nın etkisiz hale getirilmesi, bölgedeki terör tehdidine karşı alınan önlemler ve yapılan mücadelede önemli bir başarı olarak kaydedilmiştir.

mit

Yorumlar