Osman Can, Ali Babacan'ın kuracağı partisine katılmıyor

Osman Can, Ali Babacan'ın kurmayı planladığı partide yer almayarak istifa ettiğini açıkladı. Peki, Anayasa Mahkemesi Eski Raportörü Osman Can, Ali Babacan'ın partisinden neden istifa etti? İşte istifanın detayları

Google Haberlere Abone ol
Ali Babacan'ın partisi henüz kurulmadan fire verdi

Osman Can, Ali Babacan'ın kurmayı planladığı partide yer almayarak istifa ettiğini açıkladı. 

Osman Can, yaptığı yazılı açıklamada, Babacan'ın bugün kuruluş işlemlerini başlatmayı düşündüğü partide yer almayacağını söyledi.

Anayasa Mahkemesi Eski Raportörlerinden Prof. Dr. Can istifa nedeni olarak ise, "Yaklaşık 11 aylık süreç içerisinde çeşitli çalışmalar yaptım, bilgi ve fikir paylaşımlarında bulundum. Konularında uzman, yenilikçi, ortak umudu ve ilkeleri paylaşan dostlarımı önerdim. Ancak bugün gelinen noktada, yeni siyasi partinin kuruluş aşamasında ortaya çıkan farklı parametreler nedeniyle yer alamayacağım anlaşıldı." dedi. 

Eski AK Partili Ali Babacan’ın kuracağı partide 11 ay boyunca çalışmalar yaptığını belirten Osman Can, yeni partinin ülkeye yararlı olması temennisinde bulundu. 

İşte Osman Can'ın yaptığı yazılı açıklamanın tam metni:

Kamuoyuna yansıdığı üzere, Sayın Ali Babacan öncülüğünde kıırulması planlanan yeni siyasi parti hareketi için davet edilmiştim.

Yaptığım görüşmeler ve değerlendirmeler neticesinde demokratik ve özgür bir Türkiye umudu, bu umudun gerçekleşmesi için olmazsa olmaz anahtar kavramlara sahip çıkılması ve teşkilatlanmanın buna uygun yapılması kaydıyla, harekette yer almayı kabul ettim.

Yaklaşık 11 aylık süreç içerisinde çeşitli çalışmalar yaptım, bilgi ve fikir paylaşımlarında bulundum. Konularında uzman, yenilikçi, ortak umudu ve ilkeleri paylaşan dostlarımı önerdim.
Ancak bugün gelinen noktada, yeni siyasi partinin kuruluş aşamasında ortaya çıkan farklı parametreler nedeniyle yer alamayacağım anlaşıldı.

Anahtar kavramları katılımcılık, çoğulculuk, yerel demokrasi, yetki ve iktidar dağılımı, denge ve denetim, hukukun üstünlüğü, etik ve insan hakları olan bir Türkiye için yola çıkan her siyasi hareketin kuruluş hazırlıklarından tüzüğüne, teşkilatlanmasından iç ilişkilerine kadar bu kavramlar ekseninde yapılanmış olmasının önemine olan inancım ve vurgum devam etmektedir.
Yeni kurulacak partinin ülkemizin huzuru ve demokratik geleceği için yararlı olması dileklerimle kamuoyuna saygı ile duyurulur.

OSMAN CAN KİMDİR

Osman Can 1968 yılında Iğdır'da dünyaya geldi.

Almanya'da üniversite eğitimini tamamladı.

Türkiye Osman Can'ı, AK Parti'ye açılan kapatma davası sırasındaki görevinden hatırlıyor. Osman Can, Anayasa Mahkemesi'nde açılan AK Parti'nin kapatılması davasında partinin kapatılmaması gerektiği yönünde görüş bildirmişti. 

2012 yılında AK Parti MKYK’sına girdi.

2014 yılında Türkiye’yi Avrupa Konseyi Venedik Komisyonu’nda temsil etti.

Can 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde AK Parti’nin 25. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçilmişti.

Yorumlar