Ortaokullara sınav var mı? 5,6,7 ve 8. Sınıflar Sınav olacak mı?

Ortaokullara sınav var mı veya ortaokullar sınav olacak mı sorusu koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim yapan ve 5,6, 7 ve şu anda yüz yüze eğitime devam eden 8. sınıflar tarafından sıklıkla cevabı merak edilen sorudur.

Google Haberlere Abone ol
Ortaokullara sınav var mı? 5,6,7 ve 8. Sınıflar

Ortaokullar sınav olacak mı veya ortaokullara sınav var mı varsa ne zaman başlayacak soruları koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim yapan ve 5,6, 7 ve şu anda yüz yüze eğitime devam eden 8. sınıflar tarafından soruluyor.

Ortaokullarda şu anda sadece 8. Sınıflar yüz yüze eğitim görüyor. Dolayısıyla sadece 8. Sınıflarda şimdilik yüz yüze sınavlar yapılabiliyor. Diğer sınıflar için ise henüz bir sınav takvimi belirlenmedi; ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze sınavların mutlaka yapılacağını söyledi. Çünkü öğrenciler arasında adaletin sağlanabilmesi için herkesin yüz yüze sınavlara girmesi gerektiğini söylemişti.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk son olarak CNNTürk ekranlarında katıldığı programda sınavlarla ilgili görüşlerini şöyle dile getirmişti: 

"Gençler haklıdır. Bir defa öyle bakmak lazım meseleye. Yani biz eğitim bilimi alanında çalışan insanlar olarak gençler, çocuklar bir tepkide bulunduğunda ya da bir şeyi göstermeye çalıştığında onu suçlamak değil, anlamakla meşgul olan insanlarız.

Niye söylediği, nasıl bir ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktığına bakarız. Biz bağımsız bir araştırma kuruluşuna yaptırdığımız çalışmada, kendi çalışmamız da var ama başka bağımsız kuruluşların çalışmalarını da çok önemsiyoruz, öğrencilerin yüzde 77'sinin bu sınavla ilgili bir iptal istemi yok. Ailelerin de öğretmenlerin de benzer oranda 'muhakkak sınava girmeliler' şeklinde bir genel görüşleri var. Önce bu büyük çerçeveyi paylaşmak isterim.

İkincisi şu, bizim lise öğrencilerimizin yüzde 40'ından fazlası bu sınava yüz yüze girdi, birinci dönem girdi. Yani yüzde 55-60'ına yakını da girmedi.

Bizim bir denge tutturmamız gerekiyor. Bir grup 'Biz girdik de onlar niye girmiyor?' hukuksal birtakım sıkıntılar ya da 'Yüz yüze olsaydı daha yüksek alırdım.' ya da 'Uzaktan olsaydı daha düşük alırdım.'

'Benim notum düşük oldu, haksızlık olduğu gibi.' daha önce yaşadığımız bir sürü problemler var, hukuksal, eğitimsel sorunlar var.

Şu anda ilk okullar devam ediyor mu, ediyor. Köy okullarını 15 Şubat'ta açtık. DYK'lar 31 Ağustos'tan beri devam ediyor ve liseliler okula gidiyorlar. Toplamda 1 milyona yakın sınav öğrencisi var DYK'ya katılan.

Onun dışında orta okullar, liseler, okula renklere göre okula devam ediyorlar.

Eğer biz tamamen her şeyi durdurursak çocuklarda EBA'da yüzde 90'ın üzerinde bir geri çekilme oluyor.

Her şeyi bırakıyorlar ve artık ilgilenmiyorlar.

Bu çocuklarımız geleceğe dönük olarak biz eğer orta vadede çözümler bulmazsak ya da planlamalar yapmazsak emin olun bu 5 senelik döngüyü olumsuz etkileyecek bir durum.

9'da hiç ders görmeyen bir çocuk 10'uncu sınıfı yapamaz.

Bunlar sarmal, ardışık konular."

Özetlersek; 

Liselerin sınavların ertelendi.

Ortaokul sınavları ise henüz ertelenmedi. Ortaokullara sınav olacak; ancak erteleme kararı alınmazsa önceden belirlenen tarihlerde bitirilecek.

Ortaokul sınavlarının 5 Nisan'da başlaması bekleniyor.

 

Yorumlar