Ortanca nerede? Hava Muhalefeti Ortanca neresi?

Ortanca'nın nerede olduğu veya neresi olduğu soruları "Hava Muhalefeti" dizisini izleyen seyirci tarafından günlerdir merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Ortanca nerede? Hava Muhalefeti Ortanca neresi?

Ortanca nerede, nereye bağlı veya gerçekte öyle bir yer var mı? Hava Muhalefeti dizisini izleyen seyirci dizide Cemil Yıldırım isimli siyasi karakterin milletvekili adayı olarak seçimlere girdiği Ortanca'nın neresi olduğunu merak ediyor.

ORTANCA NEREDE?

Ortanca, "Hava Muhalefeti" filminde Cemil Yıldırım'ın baba memleketidir. Yıldırım, klişe siyasi tiplemelerinden biridir. Babasını çok seven memleketi olan Ortanca'dan TOP isimli partiden aday olur. Ortancalılar çok sevdikleri Cemil beyi milletvekili olarak seçip Ankara'ya göndermekte kararlılar. 

Filmdeki Ortanca bir şehri temsil ediyor. Oysa gerçekte Türkiye''de bu isimde bir şehir yok. Ancak Ortanca isminde bir belde var. Bu belde de Düzce iline bağlı Akçakoca ilçesine bağlıdır. 

Ortanca nerede neresidir
Ortanca'nın haritadaki yeri

 

Gerçekte ise Ortanca isminde bir şehir bilindiği üzere yoktur. 

HAVA MUHALEFETİ FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Hava Muhalefeti, bir hafta sonu kaçamağı yapmak için bindikleri uçakta kendilerini beklenmedik olayların içinde bulan Cemil ve Gözde'nin hikayesini konu ediyor.

Milletvekili adayı olan Cemil Yıldırım, sevgilisi Gözde ile güzel bir hafta sonu kaçamağı planlar. Ancak küçük bir kaçamak olarak düşündükleri tatilleri, Bodrum uçağındaki yerlerini almalarıyla eğlenceli bir yolculuğa dönüşür.

Hem Cemil ve Gözde, hem de uçaktaki diğer yolcular, kendilerini bekleyen sürprizden habersisz kahkaha dolu bir yolculuğa başlar.

BKM OYUNCULARI OYNUYOR

Başrollerini Ali Sunal ile Doğa Rutkay’ın paylaştığı ve Ege Kökenli, Burak Hakkı’nın yer aldığı Hava Muhalefeti filminin yönetmenliğini Murat Kepez üstleniyor.

Senaryosunu Murat Kepez, Eray Akyamaner, Uğur Güvercin ve Ayberk Sak’ın kaleme aldığı komedi türündeki Hava Muhalefeti filminin oyuncu kadrosunda; Ali Yoğurtçuoğlu, Kemal Uçar, Kerem Atabeyoğlu, Bülent Seyran, Ünal Yeter, Kadir Polatçı, Mekin Sezer, Mazlum Çimen, Aziz Aslan, Serkan Atar gibi önemli isimler yer alıyor.

Güldür Güldür Show yaratıcılarından, yüksek dozda kahkaha vadeden Hava Muhalefeti filmi, yıldız oyuncu kadrosuyla 14 Nisan’da sinemalarda yayınlandı.

Hava muhalefeti filmi sinemalardan sonra TV'de yayınlanmadı. Şu anda internet içerik platformu Netflix'te yayınlanıyor.

Film, konusu ve oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. 

Ali Sunal'ın farklı bir tiplemeyle Cemil Yıldırım isimli karakteri canlandırdığı filmde, Doğa Rutkay da onun, zengin olma hevesiyle kendisiyle evlenmiş kadını oynuyor. 

Yorumlar