"Ortadoğu'daki çatışmalar Batı politikalarının ürünü"

- İslam Araştırmaları Vakfı Başkanı Dr. Naik: "İslam için aşırıcılık ve köktencilik terimleri olumsuz yönde kullanılamaz. Çünkü İslam'daki aşırılık sevgide, doğrulukta ve adalettedir. İslam'ın temel öğretilerini inceleyen herkes, bunlarda şiddete çağrının olmadığını idrak edecektir" "Batı, korkunun kaynağıdır. Ortadoğu'da yaşanan kanlı çatışmalar da Batı politikalarının ürünüdür" "Onlar (DEAŞ), İslam düşmanıdır. Bizim, İslam'ı yaşamayan bu grubun isim tuzağına düşmememiz gerekir"

Google Haberlere Abone ol
"Ortadoğu'daki çatışmalar Batı politikalarının ürünü"

İSTANBUL (AA) - Dünyaca ünlü Hindistanlı Müslüman düşünür Dr. Zakir Naik, Ortadoğu'da yaşanan kanlı çatışmaların Batılı ülkelerin politikalarının ürünü olduğunu söyledi.

Bombay merkezli İslam Araştırmaları Vakfı Başkanı ve uydudan yayın yapan "Peace TV"nin (Barış TV) kurucusu Naik, "İslamofobi" başlıklı konferans vermek üzere geldiği İstanbul'da AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İslam'ın barışı yaydığını, ancak bunun bazılarının çıkarlarıyla örtüşmediğini belirten Naik, "Barış, silah üretiminde lider olan herhangi bir ülkenin çıkarlarına aykırıdır. İstikrarsızlıktan yararlanarak makamlarını koruyan siyasi liderler de barış davetçilerini ortadan kaldırmak için korku salma çabasına giriyorlar. Dünyada barışı yayma konusunda insanların çoğunluğu bizimle aynı fikirdeyken, bunu engellemeye çalışan küçük bir azınlık her zaman var olmuştur." dedi.

- "İslam'daki aşırılık sevgide, doğrulukta ve adalettedir"

İslamofobinin ABD'deki 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Batı ülkelerinde yükselişe geçtiğine dikkati çeken Naik, "İslam için aşırıcılık ve köktencilik terimleri olumsuz yönde kullanılamaz. Çünkü İslam'daki aşırılık sevgide, doğrulukta ve adalettedir. Köktencilik konusuna gelince İslam'ın temel öğretilerini inceleyen herkes, bunlarda şiddete çağrının olmadığını idrak edecektir." diye konuştu.

Dr. Naik, terör üzerinden İslam'ın imajını zedelemeye yönelik kampanyalara ilişkin şunları kaydetti:

"Müslümanların, birey ve cemaatler olarak İslam dinine yönelik şüpheleri gidermek için çalışması gerekiyor. Her Müslüman'ın, 'barış dinini müjdelemek' adına İslam'a davet çalışması yapması farzdır. Bugün en güçlü silah olan basın, hayrı şer ve şerri de hayır olarak gösterebiliyor. Maalesef bazı basın organları, kasten veya kasıtsız olarak İslam aleyhinde yayınlar yapıyor."

Dünyada aşırılık ile terör kaynağı olarak gösterilen çatışma bölgelerine de değinen Naik, "Batı, korkunun kaynağıdır. Ortadoğu'da yaşanan kanlı çatışmalar da Batı politikalarının ürünüdür. Batının raporları, doğrudan veya dolaylı olarak milyonlarca insanın öldürülmesine yol açan Irak'ın işgalini meşru kılmak için ABD'li ve İngiliz yetkililer tarafından düzmece kanıtları öne sürüldüğüne işaret ediyor." ifadelerini kullandı.

- Terör örgütü DEAŞ: "İslam'a Düşman Devlet"

Zakir Naik, terör örgütü DEAŞ'ın "İslam Devleti" sözde adını kullanmasını da eleştirerek, "Bu, yanıltıcı propagandadan başka bir şey değildir. Biz Müslümanlar olarak bu şekilde (İslam Devleti) isimlendirmiyoruz. Onlar (DEAŞ), İslam düşmanıdır. Bizim, İslam'ı yaşamayan bu grubun isim tuzağına düşmememiz gerekir." uyarısında bulundu.

Basını DEAŞ için "İslam'a Düşman Devlet" ismini kullanmaya çağıran Müslüman düşünür, sözlerini şöyle tamamladı:

"İslam dini, masumların öldürülmesini reddediyor. Kur'an-ı Kerim'de 'bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir' deniliyor. Bu nedenle Müslüman gazetecilerin söz konusu örgüt için doğru ismi kullanması, İslam'ın barış dini olduğunu dünyaya yeniden hatırlatmış olur."

Yorumlar