"Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da Yoksul Çocuklar" konferansı

- "Bölge ülkelerde yaşayan çocukların yüzde yirmisine tekabül eden 29 milyon çocuk yoksulluk ve imkansızlıklar içerisinde yaşıyor. Cesur bir siyasi iradenin kararlı bir şekilde çalışması durumunda bölgedeki yoksulluk azaltılabilir"

Google Haberlere Abone ol
"Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da Yoksul Çocuklar" konferansı

RABAT (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Geert Cappelaere, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde 29 milyon çocuğun yoksulluk içerisinde yaşadığını söyledi.

Fas'ın başkenti Rabat'ta "Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da Yoksul Çocuklar" konulu konferans düzenlendi.

Konferansın açılışında konuşan Cappelaere, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki savaş ve krizin birçok ülkede yaşayan çocukları olumsuz etkilediğini belirterek, "Bölgede milyonlarca çocuk eğitime ulaşamadıkları için yoksulluk dairesi içinde yaşamakta. Bu çocuklar eğitim ve güvenli bir yaşamdan yoksun bir şekilde hayatlarını sürdürüyorlar." dedi.

Yoksullukla mücadele eden tarafların birlikte çalışması gerektiğini aktaran Cappelaere, "Bölge ülkelerde yaşayan çocukların yüzde yirmisine tekabül eden 29 milyon çocuk yoksulluk ve imkansızlıklar içerisinde yaşıyor. Cesur bir siyasi iradenin kararlı bir şekilde çalışması durumunda bölgedeki yoksulluk azaltılabilir." ifadelerini kullandı.

Çocuklar arasındaki yolsuzluğu azaltma politikalarının ele alındığı konferansa, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve hükümet yetkilisi katılıyor.

UNICEF, Aile, Dayanışma, Eşitlik ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı, Fas İnsani Gelişim Gözlemevi ve Fas Çocuk Hakları Gözlemevi tarafından düzenlenen konferans 17 Mayıs'a kadar devam edecek.

Yorumlar