Orta Sayfa'da kimler var, Orta Sayfa sunucuları Doğan Şentürk, Çiğdem Toker, Murat Yetkin, Deniz Zeyrek, kimdir?

Orta Sayfa programı FOX TV'de Doğan Şentürk moderatörlüğünde her Cuma günü gece yarısı yayınlanan bir yorum-analiz programıdır. Peki, Orta Sayfa'da kimler var, Orta Sayfa sunucuları kimlerdir?

Google Haberlere Abone ol
Orta Sayfa'da kimler var, Orta Sayfa sunucuları

Orta Sayfa'da kimler var, Orta Sayfa sunucuları Doğan Şentürk, Çiğdem Toker, Murat Yetkin, Deniz Zeyrek kimdir? Orta Sayfa programı her Cuma günü gece yarısından sonra FOX TV'de yayınlanan, tamamı  aynı dünya görüşüne sahip 5 isimden oluşan bir "yorum-değerlendirme" programıdır. Programı Doğan Şentürk modere ediyor. Peki, Orta Sayfa'da kimler var, Orta Sayfa sunucuları kimlerdir?

ORTA SAYFA'DA KİMLER VAR, ORTA SAYFA SUNUCULARI KİMDİR?

Orta Sayfa programının sunucusu daha doğrusu moderatörü Doğan Şentürk'tür. Doğan Şentürk aynı zamanda FOX TV kanalının haber dairesi başkanıdır. Dünya görüşü olarak hükümete muhalif ve CHP'ye daha yakın bir isim olarak biliniyor. Orta Sayfa'da kimler var, Orta Sayfa sunucuları Doğan Şentürk, Çiğdem Toker, Murat Yetkin, Deniz Zeyrek kimdir?

Orta Sayfa'da kimler var, Orta Sayfa sunucuları
Orta Sayfa'da kimler var, Orta Sayfa sunucuları

 

Programın diğer isimleri ise CHP'li Şahin Mengü'nün kızı Nevşin Mengü, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ciğdem Toker, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek ve muhalif yazar Murat Yetkin'dir. 

Programdaki yorumcuların tamamı hükümet karşıtı isimlerden oluşuyor. Programın konusu ise tamamen hükümeti eleştirmek ve yer yer muhalefet ile ilgili yorumlarda bulunmaktan ibarettir. Şimdi programın moderatörü ve yorumcularının biyografilerine bakalım: 

DOĞAN ŞENTÜRK

Gazeteci yazar, yönetici. 23 Nisan 1968’de Ardahan’da doğdu. İlkokulu Ardahan da 23 Şubat İlkokulunda, liseyi İstanbul Atatürk Erkek Lisesinde okudu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Balkanlar Ortadoğu ve Asya Gelişmeleri kürsüsünde Yüksek Lisans yaptı.

Gazeteciliğe 1987 Sabah Gazetesinde başladı ardından Türkiye’nin ilk özel Televizyonu Star ,Kanal D, TGRT de Muhabir, Editör ve Yönetici olarak çalıştı. Meslekte 30 yılını dolduran Doğan Şentürk son 11 yıldır Fox Televizyonu’nun Haber ve Spor dan sorumlu, Genel Yayın Yönetmeni ve FOX Network Group’da kıdemli başkan yardımcısı olarak çalışmaktadır. Aydan Varol Şentürk ile evli; Ege, Deniz ve Cemre adında 3 çocuğu bulunmaktadır.

MURAT YETKİN

Murat Yetkin 29 Aralık 1959 tarihinde Gaziantep'te dünyaya geldi. Bulgaristan Türkü bir ailede dünyaya gelen[1] Yetkin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunudur. Bülent Ecevit’in askeri yönetim altında çıkardığı Arayış dergisinde, 1981 yılında gazeteciliğe başladı. BBC World Service, Deutsche Welle, AFP, Turkish Daily News, Kanal D, NTV ve Sabah’ın bulunduğu yayın organlarında muhabirlik ve haber yöneticiliği yaptı.[2] 2001 Şubat ayından gazetenin kapandığı 2016 yılına kadar Radikal gazetesi Ankara temsilcisi olarak görev aldı. 2011 Mayıs ayında Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışmaya başladı ve bu görevinden 1 Ekim 2018 tarihi itibarıyla ayrıldığını açıkladı.[3] Daha sonra "Yetkin Report" adlı bloğuyla blog haberciliği yapmaya başladı.

Aynı zamanda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisat Bölümünde Süreyya Serdengeçti, Fatih Özatay ve Güven Sak ile birlikte "Türkiye'nin Ekonomik ve Sosyal Dönüşümü" dersini vermektedir.

DENİZ ZEYREK

Deniz Zeyrek 10 Ekim 1972 tarihinde Kars ilinin Susuz ilçesinde doğdu.

Deniz Zeyrek, Gürcistan göçmeni Terekeme kökenli bir ailede dünyaya gelmiştir. Gazetecilik yaşamına 1994 yılında Evrensel'de başlamış, ardından 1996 yılında Radikal'de haber müdürlüğü, Ankara temsilciliği, Ankara istihbarat şefliği ve diplomasi muhabirliği görevlerinde bulunmuştur. Yaptığı iki haberden dolayı 2003 yılında Sedat Simavi Ödülleri'nin övgü ödülüne layık görülmüştür.

Radikal kapatıldıktan sonra 2013'te Hürriyet gazetesine geçerek Ankara temsilciliği yapan Zeyrek,[4] 2018 yılında Doğan Medya Grubu'nun Demirören Holding'e satılmasının ardından CNN Türk'te yayınlanan Parametre programındaki görevine, iki hafta sonra da Hürriyet'teki köşesine son verilmiştir. 2018 yılında Sözcü gazetesine geçmiş olup yazılarına burada devam etmektedir. 2021'de FOX'da başlayan Orta Sayfa adlı programda yer almaktadır.

ÇİĞDEM TOKER

Çiğdem Toker 15 Ağustos 1965 tarihinde Diyarbakır'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Gazeteciliğe üniversite öğrencisiyken Anka Ajansı'nda başladı. Günaydın, Ulus gazetelerinde, Nokta dergisinde kültür sanat, adliye muhabiri olarak stajlar yaptı.

1988'de Anadolu Ajansı'nın açtığı sınavları kazanarak, Devlet Güvenlik Mahkemesi ve yüksek yargı muhabiri olarak çalıştı. 1990-1993 yıllarında haftalık yayınlanan Ekonomik Panorama dergisinde, 1993-2008 döneminde de aralıksız 15 yıl Hürriyet gazetesinin Ankara Bürosu'nda ekonomi muhabiri olarak görev yaptı. Vergi, enerji, kamu ihaleleri, özelleştirme, rekabet politikalarını izledi. Bu dönemde TBMM'de bütçe, mali mevzuat ve 2001 kriz sürecinde çıkarılan kanunların Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki yasama süreçlerini haberleştirdi. Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası toplantıları yurt dışında izledi.

Habertürk gazetesinin ilk Ankara temsilcisi olarak gazetenin Ankara bürosunu kurdu. İstifa ederek ayrıldı. Bağımsız internet gazetesi T24'ün ilk yayınlarında OECD'nin hazırladığı "Futbolda Kara Para Aklama" raporunu tercüme ederek dizi yazısıyla yer aldı. 2009-2013 arası Akşam gazetesinde köşe yazarı ve Ankara temsilcisi olarak çalıştı. TMSF'nin Türk Medya Grubu'na el koyma sürecinde kendi isteğiyle ayrıldı.

2013 yılında Cumhuriyet gazetesinde yazmaya başladı. Cumhuriyet yazar ve yöneticilerinin FETÖ ile bağlantıları suçlamasıyla tutuklu yargılandığı dava sürecini izledi. Gazetenin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'nın yönetiminin değişmesiyle kendi isteğiyle ayrıldı. Eylül 2018'de katıldığı Sözcü gazetesinden, işine son verilmesi nedeniyle 2022'de ayrıldı.[1]

Eleştirel finans haberciliği olarak da tanımlanan yazıları dolayısıyla hakkında, bazıları astronomik tutarlarda olmak üzere aleyhine çok sayıda manevi tazminat davası açıldı.

NEVŞİN MENGÜ

Nevşin Mengü 2 Mayıs 1982 tarihinde Ankara'da doğdu. Anne tarafından Balıkesirli, baba tarafından Manisalıdır.

İlköğrenimini Ankara'da, ortaöğrenimini Ted Ankara Kolejinde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesinde "Türkiye üzerine toplumsal incelemeler" üzerine yaptı.

Televizyonculuğa 2005 yılında Kanaltürk televizyonunda başladı ve bu kanalda Kadınlar Kulübü adlı programı sundu. Bir yıl sonra Habertürk'te muhabirliğe başlayan Mengü, One Ajans tarafından gelen Tahran muhabirliği teklifi üzerine bu kanaldaki görevini bıraktı ve 1,5 yıl ajansın Tahran temsilciliğini yaptı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'na prodüksiyon ve iletişim hizmetleri sağlayan One Ajans'ta bir süre görev alan sunucu, altı ay Hürriyet gazetesinde de çalıştı. CNN Türk kanalında editörlük ve sunuculuk yaptı. Temmuz 2011'de mensubu bulunduğu medya grubu DYH'in bünyesindeki Kanal D'nin ana haber sunucusu Mehmet Ali Birand'ın sağlık sorunları nedeniyle yayına çıkamaması sonucu aynı gün içinde iki farklı televizyon kanalında ana haber bülteni sundu.

31 Ekim 2017 tarihinde BirGün gazetesinde yazmaya başladı.[5] DW Türkçe YouTube kanalında her salı TSİ 21:00'de Bire Bir programını sunmaya başladı. 30 Kasım 2020'de tekrar yayına başlayıp 25 Aralık 2020'de kapanan İstanbul merkezli Olay TV'de Ana Haber Bülteni'ni sundu. 14 Temmuz 2020 tarihinden itibaren YouTube'da Bugün Ne Oldu? 15 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. başlığıyla günlük haber sunmaktadır. 2021'de FOX'da başlayan Orta Sayfa adlı programda yer almaktadır.


 

Yorumlar