Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yatırımcı buluşması

- Ulusal ve uluslararası yatırımcılar ülkede yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla başkent Bangui'de bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yatırımcı buluşması

BANGUI (AA) - Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui, yüzlerce yatırımcıya ev sahipliği yaptı.

Orta Afrika Cumhuriyeti hükümet yetkilileri, tarım, madencilik ve sanayi gibi sektörlerdeki yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinden ve Orta Afrika Ekonomik ve Parasal Birliği'ne (CEMAC) üye Kamerun, Çad, Kongo, Gabon ve Ekvator Ginesi'nden gelen iş adamlarını fırsatlar konusunda bilgilendirerek yatırıma teşvik etti.

Orta Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Faustin Archange Tuadera, toplantının açılışında yaptığı konuşmada iş adamlarına seslenerek, "Size ev sahipliği yapan bu ülke yıllarca yaşanan sıkıntılara rağmen bugün bir hukuk devleti haline geldi. İş dünyası ortamını iyileştirmeden ve hukuki güvenliği sağlamadan özel sektör yatırımından bahsetmek mümkün olamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Tuadera, kalıcı istihdam yaratacak rekabetçi bir ekonomi geliştirmek için çabaladıklarını da söyledi.

Orta Afrika Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Come Assane, 2013'te yüzde eksi 36,7 olan gayri safi milli hasıla büyüme oranının 2017'de yüzde 4,5'e çıktığını kaydederek bu buluşmanın uluslararası finans kuruluşları tarafından takdir edilen ülke ekonomisinin güçlendirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Avrupa Birliği temsilcilerinden Samuella Izopu ise Orta Afrika Cumhuriyeti'nin kırılgan bir güvenliğe sahip olduğunu ancak doğal zenginliği ile gözde bir ülke konumunda bulunduğuna dikkati çekti.

Yorumlar