ORSAM ile Libya üniversiteleri arasında iş birliği

Türk düşünce kuruluşu ORSAM, Libya'daki üniversitelerle iş birliğini artırmayı hedefliyor

Google Haberlere Abone ol
ORSAM ile Libya üniversiteleri arasında iş birliği

Ortadoğu Araştırmalar Merkezi (ORSAM) bölge uzmanları, Libya’nın farklı şehirlerindeki üniversitelerinden akademisyenlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

ORSAM Başkan Yardımcısı İsmail Numan Telci, ORSAM Ekonomi Çalışmaları Direktörü Recep Yorulmaz ve beraberindeki heyetle, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) destekli yürütülen "Ortadoğu’da Sürdürülebilir Kalkınma" projesi kapsamında Libya'ya 5 günlük saha ziyareti gerçekleştirdi.

Trablus, Misrata ve Giryan'daki üniversitelerinden akademisyenler ile görüşen ORSAM uzmanları, Libya Kamu Politikaları Destek Ofisi yetkilileriyle de bir araya geldi.

ORSAM Başkan Yardımcısı Telci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Libya'daki üniversitelerle iş birliği ve bağlantıları daha da artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Telci, Libya’nın en önemli liman şehirlerinden olan Misrata'da belediye ve üniversite yetkililerinin Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak adına kendileriyle iş birliğini devam ettirme yönünde irade beyan ettiklerini aktardı.

Ziyaretler kapsamında Libya’nın önde gelen düşünce kuruluşlarıyla tecrübe aktarımı ve fikir alışverişi imkanlarını masaya yatırdıklarını kaydeden Telci, Trablus, Misrata, Giryan'da çok sayıda STK ve kanaat önderi ile görüştüklerini söyledi.

Telci, ORSAM heyetinin gelecekte Libya'ya ziyaretlerinin artacağını, bu girişimleri kurumsal mahiyette yürütmeyi istediklerini dile getirdi.

Libya Kültür Bakanlığının daveti üzerine Giryan'da düzenlenen uluslararası konferansa katılım sağlayan ORSAM ekibi, Giryan Üniversitesi yetkilileriyle de bir araya geldi.

ORSAM heyetinde Dr. Ramazan Erdağ, Dr. Mustafa Seyrek ve Kuzey Afrika Uzmanı Mustafa Güvenç de yer aldı.

Yorumlar