Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İstanbul'da

- Bakan Eroğlu: - "Türkiye'nin istikbali ve istiklali için 16 Nisan'da kararımız 'evet.' Büyük Türkiye için 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için kararımız 'evet"

Google Haberlere Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İstanbul'da

İSTANBUL (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'nin istikbali ve istiklali için 16 Nisan'da kararımız 'evet.' Büyük Türkiye için 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için kararımız 'evet" dedi.

Eroğlu, Sarıyer'de düzenlenen fidan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce yaşanan su ve çöp problemlerini anımsattı.

O dönem İstanbul'da yaşanan sorunlara ilişkin nasıl çözüm bulduklarını anlatan Eroğlu, son 15 yılda ise Türkiye'nin büyüdüğünü ve gelişmeye devam ettiğini aktardı. Eroğlu, "Marmaray, Avrasya Tüneli, işte Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, otoyollar hayal edilemezdi. Bunlar daha önce niye yapılamıyordu? Sadece milletten aldığımızı, milletin hakkını koruyarak, millete hizmet olarak aktarıyoruz. Yaptığımız bu." diye konuştu.

Bakanlık çalışmalarından bahseden Eroğlu, "Yeter ki siz isteyin. Artık devletin parası çok. Artık hortumlar kesildi. Daha önce toplanan vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa baltasıyla hortumu kesiverdi." değerlendirmesinde bulundu.


- "Güzel ve önemli dönüm noktasının kahramanı sizler olacaksınız"

15 Temmuz'da milletin büyük bir kahramanlık destanı yazdığını vurgulayan Eroğlu, "Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet diyoruz. Dolayısıyla bunu Türkiye'nin, dünyanın her yerinde söylüyoruz. Dolayısıyla onların işine gelmez. Onlar Türkiye'nin önünü kesmek için PKK'yı kullanıyorlar. PKK'yı kuran onlar. PYD'yi kuran onlar. DEAŞ'ı kuran onlar. Ayrıca FETÖ denilen alçak terör örgütünü, kanlı terör örgütünü kuran onlar. Onlar 40 yıldır bir plan uygulamışlar. Bir haini, güya bir hoca havasıyla milleti kandırdılar. Ama 15 Temmuz'da milletimiz gereken cevabı verdi." ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğinin bu milletin istiklali ve istikbali için elzem bir konu olduğuna dikkati çeken Eroğlu, "Geç bile kalındı. Bunu Menderes yapmak istedi, yapamadı. Arkasından rahmetli Özal, hatta Demirel başarmak istedi, başaramadılar. Bu güzel ve önemli dönüm noktasının kahramanı sizler olacaksınız. İnşallah 16 Nisan'da gümbür gümbür 'evet' demeye hazır mısınız?" diye konuştu.


- "Bu milletin istikrar ve istikbali meselesidir"

Anayasa değişiklikliğiyle ilgili 18 maddenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için değil herkes için olduğunu belirten Eroğlu, "Türkiye'nin istikbali ve istiklali için 16 Nisan'da kararımız 'evet.' Büyük Türkiye için 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için kararımız 'evet." dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:

"Neymiş efendim. Cumhurbaşkanı başka partiden, başbakan başka partiden olursa kavga olurmuş. Zaten kavga olduğu için biz sistemi değiştiriyoruz. Yürütme tek elden yürüyecek. Meclis aynen devam ediyor. Daha da yetkileri artıyor. Okusun. Yani bunlar devam ediyor. Sizlerden tereddüt eden varsa onlara bir okumasını söyleyin. Kafalarında bir şey varsa söyleyin. Çünkü MHP ve AK Parti bunu birlikte hazırladı. Sevgili CHP'ye gönül veren kardeşlerim, bu bir parti meselesi değildir, seçim değildir. Bu milletin istikrara ve istikbali meselesidir. Mesele memleket meselesi ise gerisi teferruattır. O bakımdan AK Parti olarak düşünmeyin."

Konuşmasının ardından Bakan Veysel Eroğlu, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ile vatandaşlara fidan dağıttı. Bakan Eroğlu, fidan dağıtımın ardından "Herkese yetecek fidan var. 6 bin fıstık çamı ve bini dut olmak üzere 10 bin fidanımız var. Bereketli olsun. Fidanlardan para almıyoruz ama tutmazsa hesaba 5 lira yatırın" ifadelerini kullandı.

İlçede esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Eroğlu, bir çay bahçesinde ise bir süre oturarak vatandaşlarla sohbet etti.

Yorumlar